Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Боби61 - напреднал
Еми дано да е така, че за въглищата съм сигурен, но пелетите са ми за сефте...
alex_serviz - специалист
Мишки са ми се явявали от време на време. За това имам целогодишно зареден капан за мишки в котелното.
bai_bradyra - специалист
Здравейте! Пиша в тази тема , но ще минавам на другия бряг :lol: . Имам действаща система с чисто пелетен Грейко и горелка Грейко РБ 20. Ще се включвам на газ. Смятам да запазя старата система, като паралелно се включи газовият котел В предварителния разговор с инсталатор ми предложи поставяне на хидравличен изравнител. Опитах малко да се образовам в нета , но единственото което разбрах е , че този хидравличен изравнител се ползва при системи с повече от една помпи. С думи прости може ли да обясните нуждата от този хидравличен изравнител, при положение, че газовият и пелетният котел няма да работят едновременно т.е. в системата ще работи само съответната помпа.
fbr - майстор
А ще искаш ли двете системи да работят по едно и също време.
filmatoplo - майстор
Газовия котел и той си има помпа нали .Ако го правиш в паралел -постави възвратни клапи -така двата потока няма да се месят и няма да боравиш с кранове -който и котел да сработи :wink: аре действай.
bai_bradyra - специалист
Няма да работят едновременно. Пелетният ще остане резерв за извънредни случаи. Значи не ми е нужен този хидравличен изравнител, както и аз си мислех. И идеята на Филма за възвратни клапани е супер Благодарско :prayer: :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Задължително сложи магнитен филтър преди газовия котел
filmatoplo - майстор
:partyman: Цветя и бонбони не пия . :yawinkle:
Боби61 - напреднал
нед авг 26, 2018 8:40 pmБоби61 написа:
Има ли вероятност да се завъдят молци в слънчогледовите пелети и да ги съсипят, че нещо взеха да врънкат пеперуди при чувалите? :?
Имам в бункера изсипани четири чувала и гадните молци там се завъдили и започнали да събират пелетите на топчета с паяжини. :evil:
Напръсках с инсектициден спрей, поразбърках ги и от вчера няма призаци на живот.
В здравите чували засега няма никакво движение... :roll:
filmatoplo - майстор
:wink: Ами няколко месеца покой -гадините мислят че са ударили кьоравото- свили ли са си там гнездо :wink: .
Мераклиите за горелки и котли нещо се мотаят и ще се получи миналогодишния дефицит октомври -ноември да се чака 45 дни :wink: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: