• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lyubohar - майстор
Казуса е следния-след 3-4 месеца внука ще трябва да напусне детското креватче и ще се премести на нормално легло.
Много се върти,обръща и ще трябва да направа нещо да не се изтъркулва от леглото.
Леглото е подобно:

https://mondomebeli.com/product/leglo-silvar-31-50884/

Едната табла(царга) е до стената.Другата е ниска.
Ще трябва да сложа някакъв парапет на ниската.Но ми се иска да е подвижен-да се сваля (сгъва).
Ще е една дъска от Мосю Бриколаж с размери 120/20/2 см.
Мислех да набия 3 шпилки с диам.10мм.в канта на дъската и 3 отвора в царгата на леглото.
Но проблема ще е съосността.Трудно ще ги пробия вертикално.
Някакви други идеи?
Благодаря на отзовалите се.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И цел живот с парапети. Нека падне десетина пъти докато е малък и ще се научи как се спи. То бабите все бършат и пъхат в устата, ма и дядовците нещо се се окекавили
Оня ден чувам един татко как крещи на сина си " ..спри не тичай, спри ти казвам, ще се изпотиш" Ха!
Ако толкова ви е проблем, ще е достатъчно царга да стърчи 2см над матрака, за ограничение
nikolson - майстор
Прикачен файл:
център.PNG
център.PNG (50.09 KиБ) Видяна 1986 пъти
Купуваш си такова и центрираш.
lyubohar - майстор
Как да си гледаме децата и внуците всеки си решава и отговаря.Не е това темата .
Матрака стърчи поне 10см.над царгата.Така,че съвета не върши работа.
Относно за центровете-имам ги,но те не гарантират пробиване на вертикални отвори.
nikolson - майстор
Разпробиваш парапетчето, както е на място на леглото и продължаваш към царгата и таблата. Завиваш в царгата и таблата метални дибли и захващаш с винтове. Когато решите да спи без парапет, слагате тапички на отворите.
Ако пък имаш колонна бормашина (или със стойка), правиш си водачи с някое трупче и разпробиваш през него.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср авг 29, 2018 9:50 amlyubohar написа:

Матрака стърчи поне 10см.над царгата.
Допълнителна страница от долу до над матрака. Всичко друго подлежи на изкъртване. Практика
Разбира се, че сами си ги гледате. Само подметнах ;-)
preslav - майстор
Ако правилно съм разбрал идеята ти, искаш да направиш нещо като канати на камион или ритли на каруца - лесно е.
8180 - майстор
Малко не е в духа на форума, но моите внучки са нещо подобно и сгъваемо за "на морето":
https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... 38&bih=828
lyubohar - майстор
Това решение е добро.Ще ми спести труда.Само трябва да открия къде ги продават.
8180 - майстор
ср авг 29, 2018 3:22 pmlyubohar написа:
Това решение е добро.Ще ми спести труда.Само трябва да открия къде ги продават.
Цъкай по картинките - ИКЕЯ, Хиполенд, Базар и др.
Ефирно е и детето не е зад дъска.
  • 1
  • 2

Тема "Детско легло-парапет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: