Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
i486 - специалист
Съществуват ли прецизни електромери работещи на индукционен принцип? Искам да закача един неофициален електромер за да проверя колко мами енергото, но ако може да стане без прекъсване на кабели ще е най-добре.
hidrazin - майстор
Има. Примерно ТОВА.
Но не виждам смисъл от заигравката. Освен ако електромера ти не е повреден но за това си има други начини.
:partyman:
fbr - майстор
Всички електромери, преди да бъдат поставени, минават държавен метрологичен контрол, който като институция няма нищо общо с ЕРП-то, което го поставя. И след пет години, електромера се сваля и се праща отново там на преглед.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да де, ама през тези 5 години софтуера може да бъде обработван за да се редуцират или мултиплицират показанията (зависи кой за какво е платил) и ЕРП-то може го сменя безброй пъти по свое осмотрение и следите от интервенция се губят. Аз изгорях с едни 1000лв за 3 месеца без да мога да се оплача, щото и Царя е далеко, и Бог - високо :cool:
VLADO66 - майстор
Това е като при скандала с дизелите-има един софтуер, който се пуска, когато електромера минава на проверка, после може да си го базикат през инфраред порта колкото си искат.
i486 - специалист
чет авг 30, 2018 12:40 amhidrazin написа:
Има. Примерно ТОВА.
Но не виждам смисъл от заигравката. Освен ако електромера ти не е повреден но за това си има други начини.
:partyman:
На такава цена по-добре да направя ремонт на коридора и да закача най-обикновен електромер. Ремонтът не е нужен, но го казвам защото пак ще излезе сметката.
fbr - майстор
чет авг 30, 2018 9:06 amLazarGanev написа:
Аз изгорях с едни 1000лв за 3 месеца без да мога да се оплача, щото и Царя е далеко, и Бог - високо :cool:
Завърти се из сайта на Варненски районен съд да видиш практиката. Няма нито едно дело, спечелено от Енерго Про за начислени суми за неправомерно вмешателство в софта на електромера. Който не ги е съдил, той не си е взел парите обратно, ведно с адвокатския хонорар. Ако не е минал давностния срок, можеш да го направиш.
i486 - специалист
Някакво оправдание имат ли - примерно "станало е някакво объркване"? Или директно признават, че умишлено мамят клиентите.
fbr - майстор
Ето едно прясно решение в този дух. Нищо не признават. С парите на тези, които се примиряват, си живуркат твърде добре.
i486 - специалист
Това е малко частен случай. Казват му "дай още 700лв, защото ...". В моя случай става дума за редовни суми в необясним размер - няма извънредни протоколи и резки скокове в показанията. Затова смятам за единствен вариант да сложа електромер под мой контрол и да гледам той какво отчита. На официалния електромер все едно е въведен някакъв коефициент за надуване на показанието до желаните стойности. Все едно някога е имало 2 месеца средно еди колко си и са решили, че това е реалното потребление. После спада 3 пъти и тия си казват "значи слагаме умножение по 3 и стойностите стават каквито трябва".

Тема "Електромери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: