• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cuf - помощник
вт авг 21, 2018 9:07 pmgnt69 написа:
вт авг 21, 2018 9:02 pmcuf написа:
Здравейте.Искам да попитам колко градуса трябва да е температурата на димните газове за да е по-голямо КПД-то на котела
Над 100.
Е колко по-висока е температурата не са ли по-големи загубите :?
gnt69 - майстор
вт авг 21, 2018 9:24 pmcuf написа:
Под 100 градуса тече комина. 110-120-130 зависи от мощността и температурата на водата която поддържаш.
cuf - помощник
вт авг 21, 2018 11:40 pmgnt69 написа:
вт авг 21, 2018 9:24 pmcuf написа:
Под 100 градуса тече комина. 110-120-130 зависи от мощността и температурата на водата която поддържаш.
Колега искаш да кажеш,че ако температурата на димните газове е до 130 градуса е добре при температура на водата 60градуса
LazarGanev - "Велик майстор"
Стандартното замерване на димни газове е при 80*С в котела. Да питаш колко трябва да е температурата на димните газове е все едно да питаш колко трябва да струва една кола :cool: . Поцената на колата не можеш да кажеш дали колата е хубава. Например ако една Дачия е оценена на 20К, това означава, че тя е много хубава, нова, фул екстри и т.н. Но ако чуя да се продава Порше Кайен за 20 бона, това означава, че е стар раздрънкан таралясник и да бягам далече от него :cool:
Rumen89 - специалист
ср авг 22, 2018 7:02 pmLazarGanev написа:
Стандартното замерване на димни газове е при 80*С в котела. Да питаш колко трябва да е температурата на димните газове е все едно да питаш колко трябва да струва една кола :cool: . Поцената на колата не можеш да кажеш дали колата е хубава. Например ако една Дачия е оценена на 20К, това означава, че тя е много хубава, нова, фул екстри и т.н. Но ако чуя да се продава Порше Кайен за 20 бона, това означава, че е стар раздрънкан таралясник и да бягам далече от него :cool:
Колега, не е добре така да се дава информация. И аз питах няколко пъти и никой не даде контретно мнение. При каква температура се замерва системата и трябва ли да циркулира системата и тн. Аз определено искам мнение конкретно от тези, които са го правили с пелетни котли и тези с преработените котли.
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявай, обещавам да се въздържам
filmatoplo - майстор
Температурата не е постоянна ,тя варира в определени граници и зависи от -конструкция на котел ,мощност,чистота котел ,тяга на комина ,качество пелети ,скорост вентилатор и др . :) Така че ако на Иван при мощност 3 и температура на водата 65 гр димните газове са 110 гр -това не значи че на Петър ще са толкова . :wink:
cuf - помощник
Здравейте.Някой знае ли колко струва Wi-Fi модула за RB 20.Благодаря ви предварително
Sabonis - специалист
чет авг 30, 2018 9:46 pmcuf написа:
Здравейте.Някой знае ли колко струва Wi-Fi модула за RB 20.Благодаря ви предварително
аз си сложих мисля че около 100 лв
jolobg - специалист
чет авг 30, 2018 9:46 pmcuf написа:
Обади се в Натурела и си поръчай директно от тях. Така ще ти излезе най-евтино. При мен струваше 92,50 лв. заедно с доставката до София по куриер (от известните).
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: