Здравейте, колеги! Имам нужда от вашето съдействие. Вчера подменях един дефектирал стълбищен автомат. Монтирах новият, подадох напрежение и лампите аветнаха. Светнаха, обаче не изгасват.
При откачане от автомата на клемата за кабела на бутоните, автоматът изгасва след зададеното му време. При докосване на изваденото кабелче до съответната му клема автоматът моментално се вклчва. Ще кажете залепнал бутон,но не при замерване на верига между нулевата клема и проводникът за бутоните не се индикира верига. Странното е, че между кабел Нула и кабел Бутони имам около 15V. Не мога да се обясня от къде идва. Явно този потенциал не позволява на автоматът да изключи. Бутоните по стълбите са някакви с глимка. Дали от там идва тази аномалия. Моля за съвет как да процедирам, как мога да излъжа автомата. Не ми се иска да вадя всички глимки, отделно може да има и в някой апартаменти такива ключове до които нямам достъп.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
van4ov
- напреднал
67 мнения в "Проблем със стълбищен автомат"
kozl
- майстор
нед сеп 02, 2018 8:10 amvan4ov написа: Здравейте, колеги! Имам нужда от вашето съдействие. Вчера подменях един дефектирал стълбищен автомат. Монтирах новият, подадох напрежение и лампите аветнаха. Светнаха, обаче не изгасват.Kak го измери това - при разкачена жица към бутоните, м-у нея и нула и с оммер ли?При откачане от автомата на клемата за кабела на бутоните, автоматът изгасва след зададеното му време. При докосване на изваденото кабелче до съответната му клема автоматът моментално се вклчва. Ще кажете залепнал бутон,но не при замерване на верига между нулевата клема и проводникът за бутоните не се индикира верига. Странното е, че между кабел Нула и кабел Бутони имам около 15V. Не мога да се обясня от къде идва. Явно този потенциал не позволява на автоматът да изключи. Бутоните по стълбите са някакви с глимка. Дали от там идва тази аномалия. Моля за съвет как да процедирам, как мога да излъжа автомата. Не ми се иска да вадя всички глимки, отделно може да има и в някой апартаменти такива ключове до които нямам достъп.
А това как измери? Бяха ли разкачени жиците към автомата?
van4ov
- напреднал
нед сеп 02, 2018 3:12 pmkozl написа:Първото го измерих с мултицет в режим на врига. При мерене между кабелът на бутоните и нулата нямаме верига. Щом някой натисне някой от бутоните се появява и щом го пусне изчезва. Относно втория въпрос напрежението от 15волта го измервам с мултицет в режим на волтметър при измерване между разкачен кабел за бутоните и нулевия проводник.нед сеп 02, 2018 8:10 amvan4ov написа: Здравейте, колеги! Имам нужда от вашето съдействие. Вчера подменях един дефектирал стълбищен автомат. Монтирах новият, подадох напрежение и лампите аветнаха. Светнаха, обаче не изгасват.Kak го измери това - при разкачена жица към бутоните, м-у нея и нула и с оммер ли?При откачане от автомата на клемата за кабела на бутоните, автоматът изгасва след зададеното му време. При докосване на изваденото кабелче до съответната му клема автоматът моментално се вклчва. Ще кажете залепнал бутон,но не при замерване на верига между нулевата клема и проводникът за бутоните не се индикира верига. Странното е, че между кабел Нула и кабел Бутони имам около 15V. Не мога да се обясня от къде идва. Явно този потенциал не позволява на автоматът да изключи. Бутоните по стълбите са някакви с глимка. Дали от там идва тази аномалия. Моля за съвет как да процедирам, как мога да излъжа автомата. Не ми се иска да вадя всички глимки, отделно може да има и в някой апартаменти такива ключове до които нямам достъп.
kozl
- майстор
нед сеп 02, 2018 3:33 pmvan4ov написа:Последното ме вкарва в размисъл. При разкачени от автомата жици, нулата е вързана към нулева шина, но напрежение м-у жиците на нула и бутони не трябва да има. Може ли да премериш тока м-у тези жици. Щом има напрежение требе и ток да има. А какво напежение измерваш - променливо или изправено?нед сеп 02, 2018 3:12 pmkozl написа:Първото го измерих с мултицет в режим на врига. При мерене между кабелът на бутоните и нулата нямаме верига. Щом някой натисне някой от бутоните се появява и щом го пусне изчезва. Относно втория въпрос напрежението от 15волта го измервам с мултицет в режим на волтметър при измерване между разкачен кабел за бутоните и нулевия проводник.нед сеп 02, 2018 8:10 amvan4ov написа: Здравейте, колеги! Имам нужда от вашето съдействие. Вчера подменях един дефектирал стълбищен автомат. Монтирах новият, подадох напрежение и лампите аветнаха. Светнаха, обаче не изгасват.Kak го измери това - при разкачена жица към бутоните, м-у нея и нула и с оммер ли?При откачане от автомата на клемата за кабела на бутоните, автоматът изгасва след зададеното му време. При докосване на изваденото кабелче до съответната му клема автоматът моментално се вклчва. Ще кажете залепнал бутон,но не при замерване на верига между нулевата клема и проводникът за бутоните не се индикира верига. Странното е, че между кабел Нула и кабел Бутони имам около 15V. Не мога да се обясня от къде идва. Явно този потенциал не позволява на автоматът да изключи. Бутоните по стълбите са някакви с глимка. Дали от там идва тази аномалия. Моля за съвет как да процедирам, как мога да излъжа автомата. Не ми се иска да вадя всички глимки, отделно може да има и в някой апартаменти такива ключове до които нямам достъп.
А какъв е стълбищния автомат?
Последна промяна от kozl на пон сеп 03, 2018 6:36 am, променено общо 1 път.
Тема "Проблем със стълбищен автомат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература