Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
вт сеп 04, 2018 10:06 amjabata написа:
нед сеп 02, 2018 11:32 pmnaster написа:
Няма ли начин да включите повече неща, които да свършат, за да Ви падне реално цената и да приемат, стига да се занимават с такава дейност, каквато Вие търсите. Разбирам, че всичко опира до финанси.
Защо набутваш и подлъгваш човека? Ако включи повече неща, ще му се вдигнат парите, но няма да падне цената. От много време насам майсторите правят отстъпка едва когато сумата за труд само мине 15 000лв. До тази сума, квадрат толкова, колона толкова, кофраж толкова.
За питащия, за съжаление цените са такива. Ако не ти харесва, прави си го сам. Казваш, няма да можеш да отделиш време. Ама ти защо си мислиш че като вземеш майстори, ти ще ги оставиш, и те ще го направят както искаш? Ако не ги гледаш, те ще дойдат, ще го омажат за нула време, ще ти вземат парите, и ще те оставят тебе да си късаш нервите години след тях. Другото е, те да дойдат, ти да си им постоянно на главите, пак ще ти късат нервите....но поне като си тръгнат няма да се ядосваш. Всичко това го казвам от опит. А ти като можеш толкова неща сам, защо не си я направиш сам, поне ще знаеш че ще стане както ти искаш.
Защото в момента строя и знам какъв глад за кадри има, и колко чаках да се освободят читави хора, за да започнат моя обект. Всеки се ангажирам нанякъде, говорим за хора, на които се разчита, че ще свършат работата в договорения срок с нужното качество. Бъдете малко по-креативен: под повече неща означава, че някой комшия примерно може да има съшия казус пред себе си. При мен винаги, когато се започнат такива дейности, я строителство, я ремонт, се навъртат комшии да се интересуват това колко, онова колко... А над каква сума става пазарлъка не мога да твърдя...
plamen6703 - майстор
Няма глад за кадри, има хора, които търсят някой да им работи за колкото на тях им изнася /за "къси" пари/ и понеже трудно почнаха да се намират такива балами, рева е голям, че има глад за кадри :-D ! :partyman:
Чираче - майстор
вт сеп 04, 2018 12:18 pmДимитър Димов написа:

Това е за целият дувар на един път,два дни е без зид и стената се зида на третият ден,а ако питащият я прави сам на парче-изток,запад,юг няма ли пак двора да му е разграден два дни? :?
Не разбрах смисъла на апострофа :?
Чираче - майстор
вт сеп 04, 2018 5:50 pmplamen6703 написа:
Няма глад за кадри, има хора, които търсят някой да им работи за колкото на тях им изнася /за "къси" пари/ и понеже трудно почнаха да се намират такива балами, рева е голям, че има глад за кадри :-D ! :partyman:
Напротив! Има голям глад за съвестни и грамотни кадри. Иначе кадри с лопата да ги ринеш. Всеки се прави на майстор, ама на думи. Работят по-евтино, и после инвеститора рони крокодилски сълзи от некачествен ремонт. Примери БОЛ.
naster - майстор
Да не забравяме добър колектив, който се е сработил, а не екипажът на Джак Спароу, събрани снощи от пристана и кръчмата.
jabata - специалист
вт сеп 04, 2018 3:25 pmnaster написа:
Защото в момента строя и знам какъв глад за кадри има, и колко чаках да се освободят читави хора, за да започнат моя обект. Всеки се ангажирам нанякъде, говорим за хора, на които се разчита, че ще свършат работата в договорения срок с нужното качество. Бъдете малко по-креативен: под повече неща означава, че някой комшия примерно може да има съшия казус пред себе си. При мен винаги, когато се започнат такива дейности, я строителство, я ремонт, се навъртат комшии да се интересуват това колко, онова колко... А над каква сума става пазарлъка не мога да твърдя...
Това че строиш е много хубаво, обаче предложението ти е човека да се захване със съседи, примерно, което при днешния манталитет на българина, където всеки гледа авантата, си е направо убийствено. Другото, да прави други неща които не са за правене или не им е дошли времето, само и само да се "навие" майстора си е чиста проба набутване, защото икономия няма да има. Защо казвам така ли? Защото дали ще викнеш майстор за 1 квадрат плочки, или за 2 бани, плюс още 30 квадрата гранитогрес, накрая ще видиш че цената е една и съща, може би с някаква смешна отспъпка от порядъка на 100-200 лева, което на фона наедни инвестирани 7000 да речеме си е направо смешно.
plamen6703 - майстор
Варианта за такова наемане на майстор е много добър, но само ако се наема калайджия :wink:
Ще ти калайдиса котела, ще обиколи съседите, кой тава ще му даде да калайдиса, кой тиган и като обиколи махалата ще изкара да храни циганчетата няколко дни :cool:
Иначе за строителни ремонти е несериозно да се обсъждат такива варианти за "коопериране"! :partyman:
naster - майстор
Така казано сте прави. Аз имах предвид обаче, ако някоя част от общата ограда между имотите например има нужда от "освежаване". За какъв ми е да искам да набутам човека с хиляди? Примерите с плочките може и да са адекватни, за калая, ще го подмина без коментар - аз имам друг пример: Правихме външна изолация преди години за 3 апартамента 1 под друг - Можете ли да познаете колко спестихме след като се разбрахме със съседите да го направим заедно?
plamen6703 - майстор
пон сеп 10, 2018 3:26 pmnaster написа:
Правихме външна изолация преди години за 3 апартамента 1 под друг - Можете ли да познаете колко спестихме след като се разбрахме със съседите да го направим заедно?
Давай направо, кажи колко е щяло да струва на квадрат на един апартамент и като сте се "кооперирали" каква е била цената на квадрат? От какво спестихте, като изключим монтаж и демонтаж на скеле. Ако го е правил алпинист с "висене", не ми хвали такава външна изолация и пестене! :partyman:
naster - майстор
Една трета от оферираната стойност на труда. Няма да задълбавам в цифри, но накратко - щяхме да правим само на нашия апартамент. "Шеф-майсторът" ми предложи да платя само материали, ако навия другите съседи (под и над мен). Естествено, аз им казах за офертата и "поделихме" отстъпката, за да се навият.

Тема "Питане за ограда (дувар) с колони и пояси цена труд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: