Аз ползвам класическата схема на буфер със 4 тръби 2 помпи. Стаен термостат се грижи за помпата за отоплението и по температура управляваш помпата  на котела. Прилагам и примерна схема

Screen-Shot-2015-08-05-at-2.49.11-PM.png (56.57 KиБ) Видяна 1696 пъти

Прикачен файл:

Screen-Shot-2015-08-05-at-2.49.11-PM.png (56.57 KиБ) Видяна 1696 пъти

.gif)
 Изпълнявал съм такива схеми -затова казах че не си заслужава -ползва се само 20 дена от Октомври и 20 дена от Април ако даде бог слънце .Заради това не си заслужава инвестиция от над 10 000 лв .Затова казвам да не се бърза с панелите -буфер си купи със серпентина щом искаш и си го свържи към котела на твърдо гориво по класическия начин -а когато решиш връзваш и панели .Ако пък искаш да минеш с минимум инвестиция и най добър ефект -директно мини на котел с пелети , няма да купуваш буфер , панели , излишни тръби , компоненти и майсторлък за тях
 Изпълнявал съм такива схеми -затова казах че не си заслужава -ползва се само 20 дена от Октомври и 20 дена от Април ако даде бог слънце .Заради това не си заслужава инвестиция от над 10 000 лв .Затова казвам да не се бърза с панелите -буфер си купи със серпентина щом искаш и си го свържи към котела на твърдо гориво по класическия начин -а когато решиш връзваш и панели .Ако пък искаш да минеш с минимум инвестиция и най добър ефект -директно мини на котел с пелети , няма да купуваш буфер , панели , излишни тръби , компоненти и майсторлък за тях   .
 . благодаря за отговора. Чета форума от 2010г. и оттук научих доста неща който приложих в строежа. Монтирах въздушна камина в хола 24 кв. и топли цялата къща. По проект бях заложил и подово за първия етаж, но тъй като след грубия строеж правя сам или с приятели нямаше кой да помогне та го прескочих и сега ме е яд.
 благодаря за отговора. Чета форума от 2010г. и оттук научих доста неща който приложих в строежа. Монтирах въздушна камина в хола 24 кв. и топли цялата къща. По проект бях заложил и подово за първия етаж, но тъй като след грубия строеж правя сам или с приятели нямаше кой да помогне та го прескочих и сега ме е яд.