• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mici - специалист
LazarGanev написа:
..... не знам по какви причини държиш термостата на 40°С?
Просто така ми казаха в магазина, откъдето го купих. За съжаление вече е вграден зад гипскартона и не може да се достигне. Ще имам предвид, при първи ремонт ще го пренастроя на 60 /как се пише градус ?/.
LazarGanev - "Велик майстор"
mici написа:
...как се пише градус ?
Alt + 248 :)
(благодарение на Palawnik :prayer: )
Master_Kenobi - V.I.P.
LazarGanev написа:
mici написа:
...как се пише градус ?
Е**ваш ли се нещо? :-D Или не схванах хумора. :?
velsi - Почетен майстор
Няма хумор. Точно така се пише. °°°°°°°°°° :-D Само, че не пускаш Alt докато не набереш цифрите.
EmoZ - специалист
Аз ще коментирам схемата:

1. отклонението за радиатора, в дясно, на 3-тия етаж е Ф16, а мощността му е 3750 W (при мощност на глидер от 150W при режим 90/70), диаметъра на отклонението е недостатъчен!

2. според схемата радиаторите са ти 'вързани' едностранно 'горе-долу', при тези мощности следва да ги свържеш на кръст 'горе-долу'!

3. схемата ти е 'попътна' - лошо няма, никой не коментира хидравликата, секретни вентили на изхода на радиаторите имаш ли, ако имаш трябва да си настроиш разходите, инак нищо не правиш!

4. посоката на помпата каква е, на схемата не се вижда, според схемата радиатора на 3-тия етаж, в ляво, е захранен обратно, т.е.: долу-горе, т'ва верно ли е така!?!?

Някой те посъветва да сложиш термостат, който управлява помпата (посредством спирането и), аз не бих го направил - опасно е, не бих сложил нищо по линията на захранване на помпата, гледа ли снощи новините, от пича беше останало само едно червено петно!
http://news.bnt.bg/content/view/full/270375
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=253370

Трипътен термовентил за байпас на помпата е достатъчен. Проблемите с горенето ще съществуват винаги, когато пускаш системата от 'студено' състояние. С байпаса значително ще ги намалиш по време.

Успех.
mici - специалист
Master_Kenobi написа:
LazarGanev написа:
mici написа:
...как се пише градус ?
Е**ваш ли се нещо? :-D Или не схванах хумора. :?
Нещо и при мен не се получава, не пускам Alt, и на кирилица и на латиница - не ще! Извинявам се за Off-а
velsi - Почетен майстор
mici написа:
Нещо и при мен не се получава, не пускам Alt, и на кирилица и на латиница - не ще! Извинявам се за Off-а
Ползвай цифрите от цифровата клавиатура. С тези горе над буквите не става.
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, де, ама лаптопа няма такава... :(
velsi - Почетен майстор
Има, има. Само виж откъде точно се включва.
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, бе! Верно че има! :) Сега чак я забелязах - Fn+...

Да, ама при мене - не. Всичко друго с Fn+... работи (* - + / и др.), но не и цифрите. Куца работа... :(
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: