Най - вълнуващия въпрос зимно време.
subzero - специалист
Искам да попитам как трябва да се монтира гипсокартона които виждате на снимката. http://prikachi.com/images.php?images/372/3729372o.jpg
Ако е допрян до камината има ли опасност да се запали или от топлината да потъмнее или можеби трябва да оставя някакво малко разтояние между него и камината което да го запълня с термокол и после да шпакловам.
Искам да попитам и дали има някакъв проблем ако ватата с фолио която съм сложил, опира в кюнците и до самата камина. Аз знам че тя не гори, но нз дали като се нагрее мн няма да започне да пуши нещо Благодаря за мненията ви предварително :)
ozimen - специалист
Никъде и нищо не трябва да се допира до горивната камера.Това което си показал трябва да има минимум 5 мм.луфт между двата елемента.И да използваш пожаробезопасен
гипскартон-розов на цвят.
subzero - специалист
Той този е пожароустоичив просто стоя повече време и явно от слънцето избледня. Ако оставя 5мм луфт с термокол ли трябва да я запълня преди да шпакловам, а и обикновенната гипсова шпакловка примерно на кнауф издържа ли на топлината?
romanpm - майстор
ozimen по горе ти го е написал ясно , но ти пак търсиш допир [-X около камината само въздух и то да циркулира отдолу засмуква отгоре излиза в помещението през отвори :)
subzero - специалист
Добре а ако се остави 5мм луфт няма ли да се вижда отзад УД профила и да е грозно? Аз гледах от тази тема как е направена http://napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=187 , но се замислих за това и исках първо да попитам. А и той профила е захванат не за самата камина където ще нагрява много а за продължението на ламарината на камината, но нз там колко ще се нагрява :?
Здравейте, много интересна тема, аз също започвам утре да затварям камина и същите въпроси стоят пред мен. Как да я затворя, без да допирам никъде около нея? Сигурно като започна ще ми дойдат и идеи. Направил съм метална стойка, върху която да сложа камината и мисля да започна да градя отдолу нагоре с термотухли, останали ми от така актуалните от соца акумулаторни печки. След това да продължа с профил за гипсокартон и да затворя с гипсофазер, който ми казаха ,че бил по-добър от розовия картон. Взех някакво спец. лепило "ARDEX", препоръчаха ми го от фирма "ЩРОМ".
driver - помощник
Здравейте.
По принцип няма значение дали ще затворите камината с метални профили и гипсокартон или с тухлена облицовка.При всички случаи е добре да оставите 5мм луфт между камерата и облицовката без да го запълвате с нищо.Този луфт трябва да поеме топлинните разширения при нагряване на камерата.
В случая на subzero не е добре металните профили за гипсокартона да се закрепват към самата камера /както е на снимката/,а да се направи самостоятелна конструкция около нея.Така ще се осигури необходимия луфт и ще се избегнат последващите напуквания в облицовката вследствие нагряването.
На мен също ми предстои изграждане на камина около камерата,но кога ще сколасам да започна....... още не знам.
Здравейте.Имам изградена камина,но тъй като малко пуши искам да затворя малко отвора.ВЪПРОС:Розов гипсокартон ще свърши ли работа и с кой цвят се слага към огъня?Благодаря

Тема "вграждане на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: