Че е пренапомпен -но тези монтажници не са дорасли чак да разбират и от това -те сега са обучени само да натиснат едно копче на камината -ще се ошлайфат за 3-5 години ако още се занимават с това. 

вт сеп 18, 2018 9:18 pmkali3896 написа: ?При загряване на водата налягането се повиши с 0,6 бара , от 1,2 до 1,8.това какво говори за разширителния съд?Колко общо литра е водата в системата?
ср сеп 19, 2018 1:51 pmandy_forresite написа: Камините обикновено са по 33 литра. Плюс тръбите с най-големия размер заедно с малкия кръг, да ги закръглим на 40 литра. И още 60 л за останалото ... 100. Масово РС на камините не беше ли 8 литра?И аз се движа в тези граници с 50 л. РС, а трябва да е 90, за да не мърда стрелката, както беше писал Филма някога, за слънчевите колектори май беше.
Вкъщи РС ми е 7,5% . Остана от предишната инсталация, за която беше тамън. Когато при студена вода е 1,5 атм, при 60° става 2 атм, а при 65 - 2,2. Защитният ми е на 3 атм. Не съм юркал до максималните 80 градуса, но мисля че тогава ще е опасно близо. Сега го гледах 1,3 та може да издържи до 80, които нямам никакво намерение да развивам. Някой вещ майстор щеше да ми сложи 30-литров РС, а моят е 12.
ср сеп 19, 2018 1:12 pmшоп написа:Не знам колко литра е водата в системата , защото нямаше как да я измеря.Пуснах пълначката на 1,2 бара системата се напълни,на манометъра отчете същото налягане и до там.За съда също не знам колко литра е.По книжките нищо не пише,но ми се струва ,че не е повече от 8 литра.Началната температура беше 22, а крайната 61 градуса.вт сеп 18, 2018 9:18 pmkali3896 написа: ?При загряване на водата налягането се повиши с 0,6 бара , от 1,2 до 1,8.това какво говори за разширителния съд?Колко общо литра е водата в системата?
Колко литра е разс.съд?
Колко е била началната и крайна температура в системата? ( предполагам от около 20 до около 60 ама да уточним)
ср сеп 19, 2018 9:26 pmkali3896 написа:kali3896, започвай усърдно да изучаваш отоплителната си инсталация!ср сеп 19, 2018 1:12 pmшоп написа:Не знам колко литра е водата в системата , защото нямаше как да я измеря.Пуснах пълначката на 1,2 бара системата се напълни,на манометъра отчете същото налягане и до там.За съда също не знам колко литра е.По книжките нищо не пише,но ми се струва ,че не е повече от 8 литра.Началната температура беше 22, а крайната 61 градуса.вт сеп 18, 2018 9:18 pmkali3896 написа: ?При загряване на водата налягането се повиши с 0,6 бара , от 1,2 до 1,8.това какво говори за разширителния съд?Колко общо литра е водата в системата?
Колко литра е разс.съд?
Колко е била началната и крайна температура в системата? ( предполагам от около 20 до около 60 ама да уточним)
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: