• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
DStefanov - специалист
Здравейте,
Най-после дочаках и аз майстор за банята :-D
Оказа се, че стените са криви и има доста за изправяне.
Имам два въпроса:
1. Редно ли е върху хидроизолацията да се нанася какъвто и да е матерял за изправяне на стените?
2. Матеряла, който предлага майстора за изправяне е гипсова шпакловка на Knauf MP75. Това нормално ли е гипсова шпакловка за баня??? Не се ли прави с други материали различни от гипс? :?
Тези въпроси ще ги задам и на майстора, но предварително искам да ме посъветвате и да чуя Вашето мнение. Благодаря! :)
п.с. Утре е дългоочакваният ден и колкото повече мнения чуя толкова по-добре :wink:
В момента положението е такова:

Прикачен файл

DSC00513.jpg
DSC00513.jpg (143.17 KиБ) Видяна 12427 пъти

Прикачен файл

DSC00491.jpg
DSC00491.jpg (143.38 KиБ) Видяна 12427 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами, че стените са криви и аз виждам, даже и от тези снимчици. А това с гипса... струва ми се, че не си дочакал нещо. Sorry.
За хидроизолацията, не мисля, че е проблем, и без това я няма по ръбовете. Тръбите ти защо стърчат?
tokuro40 - специалист
ами като чета и не мога да схвана нещо, как с гипсова шпакловка? :? :? :? аз когато правя баня и трябва да се изправят стени или с зеления гипс-картон или с мазилка с повечко цимент.те това са вариантите!!!!
DStefanov - специалист
ами като чета и не мога да схвана нещо, как с гипсова шпакловка? аз когато правя баня и трябва да се изправят стени или с зеления гипс-картон или с мазилка с повечко цимент.те това са вариантите!!!!
tokuro40, точно за това питам и аз пич! :wink: И на мен не ми се стори нормално да се изправят стените с тази гипсова шпакловка особенно след хидроизолацията. Представям си как между хидроизолациата и плочките ще се понатрупа влага в тоя гипс и плочките ще поизпопадат след 1-2 години. Баси кво да го правя поредния "майстор"
бре хора. Нерви немам вече, 3ти месец. Time2Burn къдееееее сииии бре специалистеееееее :-D :-D :-D Кво стана с истинските майстори, който ще си свършат работата без да им казвам аз как трябва.
Утре ще си пого воря сериозно и с този тип преди да ми е опропастил всичко :x
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
То, какво да си говорите!? При всички случай, за да стане, трябва да знаеш всичко, а той да се съгласи да е само "ръцете" ти. И да си постоянно на главата му.
Според мен, за това помещение, измазване тънко хоросанено. Замазка на пода с наклон 1%, не повече. Това е 1 ден работа. Да следиш с мастара и правите ъгли!
Плочките купил ли си?
tokuro40 - специалист
я ми звънни на 0899-563697 да се видиме и ако може да помогна :) :) :)
Time2Burn - специалист
Както обичам да казвам: с жени не работя, заради налудничавите им идеи и променливото мнение. Дстефанов, ти си бетер жена... има да търсиш майстор, приятелю, до другото лято. И когато някой дойде на оглед и види какви щуротий си измайсторил, че и хидроизолаций по тавана, ще си каже" Я да си плюя на петите час по скоро, че на тоя клиент му хлопа дъската". Ти и твооите приятели инженерите, защо не се хванете и сами да го направите тоя кенеф, ами търсиш неуки работници които да правят каквото ти смяташ че е редно, и както смяташ че е най правилно. Тоя твоя майстор защо не налепи плочките направо с гипс???
Стените се изправят със зелен гипскартон (на конструкция или лепен) или със ВароЦиментова Мзилка. След което пак си направи хидро, топло и други видове изолация (щом си толкова инат) и намери някой свестен човечец да ти направи банята за 10 дена, дай му 1000 лева и си шапка на тояга.
Time2Burn - специалист
Иначе си направил хидроизолация, ама там дето си къртил плочата (или мозайка, не се вижда добре) нито си замазал нито си наклепал от магическата ти хидро/топло изолация. Ама и ти си един изолаторджия, та те няма по света...
vidrata - специален-специалист
Тайм :2thumbs: :lol: .
solo5 - майстор
тая хидроизолация защо не я направи на 2-3 слоя
тъничко мазано ми се вижда
като че ли е една ръка само :?
  • 1
  • 2

Тема "Изправяне на стена в Баня!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: