Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
През какъв цикъл настройвате почистването при камините Грейко , това при което загася и пак пали :wink: .
filmatoplo - майстор
:) Благодаря за помощта :) .Сега друго питане -на горелка Грейко старото управление -дисплея не показва нищо пищи и някакъв зумер -не се оправя с рестарт , има ли ли сте подобна случка ,горелката е на няколко години .
ср сеп 26, 2018 6:54 pmfilmatoplo написа:
:) Благодаря за помощта :) .Сега друго питане -на горелка Грейко старото управление -дисплея не показва нищо пищи и някакъв зумер -не се оправя с рестарт , има ли ли сте подобна случка ,горелката е на няколко години .
ФилМатори, едва ли има толкова отворен за помощ и с опит човек в този форум, като теб.
Съжалявам, че не мога да помогна по никой параграф, освен да посъветвам- звънни в Натурела по второто питане.
По първото ко да ти кажа? Остави го да гори един ден Бижуто, погледни колко пепел се е събрала и опитното ти очо ще настрои самопочистването.
Едно е слънчогледови, друго е чам, а трето разните букови, дъбови и др. комбинации.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср сеп 26, 2018 9:40 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
ср сеп 26, 2018 6:54 pmfilmatoplo написа:
И сигурно цяло лято е била изключена от тока. Аз залагам на навлажнени остатъци от слънчоглед по платката или тока лошия да я е ударил. Както каза Трифон Натурела е спасението. :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Да била е изключена ,бутоните били действащи- абе утре ще дойде при мен да я погледна :? :wink: .Ако не тръгне без бой -ще ползвам жокер Натурела :)
gnt69 - майстор
Голям студ стана припалихте ли. Аз бях на ръба тая вечер ама се въздържах, натиснах копчето на климатика. Утре сутрин в Русе го дават 3 градуса. :partyman:
ср сеп 26, 2018 9:35 pmgnt69 написа:
Голям студ стана припалихте ли. Аз бях на ръба тая вечер ама се въздържах, натиснах копчето на климатика. Утре сутрин в Русе го дават 3 градуса. :partyman:
Станахме двама (Анди и язе). Припалих печката с разпалки и две цепеници, че благоверната остави къщата отворена, за да може кучката да се облекчава навън и къщата изстина от 23 до шиснайси градуса.
Сека съм на 20 и спокойно си чета и пиша у форума.
Пелетарника ще чака, а другата седмица ще разширявам парното.
filmatoplo - майстор
:wink: Абе захвърлени ми са нейде в гаража кюнците :? ако остане време ще ги потърся ,грознееха ми и ги махнах края на Април даже и не чистени :lol: до 10 ти октомври има време ,по спомен от тогава припалвам -ако не бъркам нещо :partyman:
Stefan1981 - напреднал
Един въпрос, към знаещите.
Тази седмица подкарах Грейкото, и почнах пак темата от начало постанових доста нередности по моите настройки. Ако може някой да даде времена за зареждане и темперетурата за нормална работа на горелката.
Китела е Дакон 16кв пелети слънчоглед трипътен на 55гр. В момента помпата тръгва на 55гр. водата 65 делта 10-5-0 ( разбрах ,че е лошо така) Р3 5,2/45 Р2 3/45 Р1 1.7/45 първоначално 60сек. Капацитета на шнека е 30,8кг/ч.
Последна промяна от Stefan1981 на чет сеп 27, 2018 11:58 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
чет сеп 27, 2018 11:56 amStefan1981 написа:
Един въпрос, към знаещите.
Тази седмица подкарах Грейкото, и почнах пак темата от начало постанових доста нередности по моите настройки. Ако може някой да даде времена за зареждане и темперетурата за нормална работа на горелката.
Китела е Дакон 16кв пелети слънчоглед трипътен на 55гр. В момента помпата тръгва на 55гр. водата 65 делта 10-5-0 ( разбрах ,че е лошо така) Р3 5,2/45 Р2 3/45 Р1 1.7/45 първоначално 60сек.
И колко пуска шнека за 1 час.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: