Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.eit - специалист
пет сеп 28, 2018 9:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет сеп 28, 2018 9:32 pmfilmatoplo написа:
Знам че новата е 300 вата :? :wink: старата е около 200-250 :) .
120 вата е старата.
На новият нагревател (предпазителя е 5А ) На старият 120 вата вероятно е 2А,така че като слагате новият нагревател вижте дали предпазителя отговаря!
Знам го това щото некой във грейко беше обърнал предпазителите на едно Бижу и естествено 0.8А предпазителя гореше и не палеше камината (нова при пуска) !Нагревателите на горелката и камината са еднакви керамични !
Ми неска четах PDFa на Starчето- и него го пишат 121w, но съм чувал, че е над 300.
m.eit - специалист
нед сеп 30, 2018 12:22 amТрифон П.Трифонов написа:
Ми неска четах PDFa на Starчето- и него го пишат 121w, но съм чувал, че е над 300.
Със сигурност са 300 вата не са си оправили Pdf a. Това е нагревателя,https://motor-barbeque.com/bg/fkk-psx-2 ... a/p96.html за Италианските горелки Bi-max е същият !
Stefan1981 - напреднал
Горенето и Т* на вода станаха, сложих и стаен термостат , и пак съм в играта.
Не мога да схвана , какво става с тая горелка.
Никъде не открих за настройка , да има или няма термостат. Има избор Термостат НО или НЗ.
Вързах кабелите( късото с дългото) , както е по схемите ,гори ,работи. При достигане на Т* по стайния горелката минава на поддържане, това е както трябва. При липса на нужда от топло минава на гасене, това добре. Проблема е след гасенето, минат 3часа, стайния показва ,че е включил отопление , а горелката си почива. Имали сила , която да накара тази горелка да запали сама, и каде да я намеря? Сега мога да я подкарам само , като и дам запалване.
RB20 Star / BBoil rf
нед сеп 30, 2018 9:24 amStefan1981 написа:
... Проблема е след гасенето, минат 3часа, стайния показва ,че е включил отопление , а горелката си почива. Имали сила , която да накара тази горелка да запали сама, и каде да я намеря? Сега мога да я подкарам само , като и дам запалване.
RB20 Star / BBoil rf
Имам съмнение, че си работи по температура на водата, щом казваш, че никъде не си открил опция със стаен или без и не си направил отметка. Поне при старата е така.
Страница 43 от старата инструкция. Оставям на теб да откриеш къде е в новата или директно в менюто.
Добре де, може да се прочете стр.36 и ще стане ясно къде е "проблема".
Stefan1981 - напреднал
Гледах го, четях и се същото. Като сработи термостата на дисплея излиза “Т” минава на поддържане. Пада темперетурата в стаята “Т”-изгася на дисплея и минава на горене спрямо t*на водата. Това ясно.
Водата 66* 5/3/0 , аз така го разбирам, след гасене трябва да е под 63* за да запали!
В случея водата беше 43* и нищо :?
filmatoplo - майстор
И аз имам един дисплей който показвал само някакви чертички -ще ходя да го погледна :wink: че ако се размине само с рестарт -даже и ще почерпи човека :drinkers: неделя не неделя ще патувам на 15 км :? :wink:
нед сеп 30, 2018 12:09 pmStefan1981 написа:
Гледах го, четях и се същото. Като сработи термостата на дисплея излиза “Т” минава на поддържане. Пада темперетурата в стаята “Т”-изгася на дисплея и минава на горене спрямо t*на водата. Това ясно.
Водата 66* 5/3/0 , аз така го разбирам, след гасене трябва да е под 63* за да запали!
В случея водата беше 43* и нищо :?
Мамка му, не мога да помогна!
Звъни на инсталатора, макар че се съмнявам да помогне. По скоро начетените и налични у форума.
До отстраняване на проблема премини на управление по температура на водата!
m.eit - специалист
нед сеп 30, 2018 12:56 pmfilmatoplo написа:
И аз имам един дисплей който показвал само някакви чертички -ще ходя да го погледна :wink: че ако се размине само с рестарт -даже и ще почерпи човека :drinkers: неделя не неделя ще патувам на 15 км :? :wink:
От Грейко препоръчват такъв разклонител за предпазване на електрониката и дисплея от токови удари.Аз съм с такъв но с четири гнезда.

http://shop.sbs.bg/razklonitel-s-s-zasc ... ds06n.html

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: