• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 4:50 pmRumen72 написа:
пон окт 01, 2018 4:30 pmelektra7777 написа:
пон окт 01, 2018 3:45 pmRumen72 написа:

Обикновенно на всеки, без на лирата в банята и в стаята с термостата ако има я слагаш на макс, иначе главите служат да регулират температурата в помещението, като стигне зададената температура в помещението и спира топлото към падиатора, като панне температурата - пуска топлото. Иначе не се притеснявай за нас е удоволствие да си комуникираме, че само за топло, горелки и буфери си говорим. Имаше едно туити, ма нея я оправихве и вече не се появява :sad:, инак става много интересно тука. Започва да ми прилича на вица дето фанали един бпакониер да лови риба, пък той са оправдал, че я ловил при самоотбрана :-D :-D :-D. И колко топло трябва да е дома? Как смяташ да движиш при - 20, с балтонче, по блузка, по пижама или по фрашки, щото раличен котел ще требе при различните условия? :-D :-D :-D
До сега все съм си джиткала по къс ръкав и не мисля да изневерявам на традицията. Ама и варианта по прашки не е лош, ама някак не е удобно от детето... :lol: :lol: :lol:
А туити не я знам, но е добре, че сте я оправили. Явно добре сте я оправили, щом вече не ви търси. А дано оправите и мен така! :lol: Пък след това ще кажа как сте се справили и какви са резултатите, освен, ако вече не ви е писнало от мен и не искате да ме чувате повече! :-D :-D :-D :-D
Евала, кефиш девойче! Сега по същество, виж си стария котел коко кв. е и търси нищо близо по стойност отгоре, щом си била на тнърдо без буфер, значи системата ти е с нужните киловати. Другото е греко комби с 30 кв горела намалена на 24 25 кв. Макар че мен не ми харесва чак толкова грековската горелка, термоглави на радяторите и стаен термостат. Инак бюджетна алтернатива ГФ 35 кв с горелка грейко или smb ограничена на 25 30 кв и някой дето може да я настрои като хората. Ноооо всичко е относително, все пак друго си е огледа на място..... и демото как ще движиш при - 20 :-D :-D :-D :-D
Нещо такова
Еее, твойто изглежда супееер! ГФ предполагам е ГОЛДЪН ФАЙЪР котел с комбинация горелка Грейко. Ох, почвам да се ровя в нета и да гледам... А за старото котле няма как да видя киловатите, защото е правен самодейни от баща ми. Но вече си изпя песента. :) Много ти благодаря! :partyman:
Rumen72 - специалист
Ако горе споменатите котли са ми много скъпи ще търся и други, нови и пак ще се допитам. Знам, че ви пуснах, но му се вижда края! Утре или в други ден викам човек да ми определи с точност kw... #-o
[/quote]

Егати несправедливостта, докато кълва по телефона, изтървах пускането, :-D :-D, не че нещо, ама ше пускаш ли пак?!?? :-D :-D
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 5:07 pmRumen72 написа:
Ако горе споменатите котли са ми много скъпи ще търся и други, нови и пак ще се допитам. Знам, че ви пуснах, но му се вижда края! Утре или в други ден викам човек да ми определи с точност kw... #-o
Егати несправедливостта, докато кълва по телефона, изтървах пускането, :-D :-D, не че нещо, ама ше пускаш ли пак?!?? :-D :-D
[/quote]

:-D Грешка на телефона, корегирах я. Нищо не си изпуснал, споко! :lol:
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 5:14 pmelektra7777 написа:
[/quote]

Руменеее, тук ли си?! Въпреки, че вече ме орентирахте, един Господин ми предлага котли на Алекстерм... Нещо да ми кажеш по въпроса, моля?!
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 5:47 pmelektra7777 написа:
Руменеее, тук ли си?! Въпреки, че вече ме орентирахте, един Господин ми предлага котли на Алекстерм... Нещо да ми кажеш по въпроса, моля?!
[/quote]

Нали може на ти? ;)
Въх ма Божкееее, тука стана страшно!
Имаше, преди няколко години, една женичка, някъде по морето, дето беше с котел 30-35 киловата за етаж от къща и целия отоплителен раздел настройвахме форумно. Разхода беше неморален.
Дали не беше ГФ?
andy_forresite - майстор
Иди в Sian да видиш на живо какво оборудване ползва.
А за пелети, доколкото разбирам искаш от евтините да гориш. Няколко човека ти казаха какво ползват. Присъединявам се към техните препоръки - гр@йко комплект в пелетния вариант, който е с една врата. Комбинираният е с две врати. Скарата за дърва се поръчва и плаща допълнително. Тя е само за комбинирания вариант.
95% от нас не са ползвали по повече от един котел (и горелка) в дома си, така че много-много база за сравнение няма, за да се каже е това е по-добро от онова, но пък онова беше по-добро от еди кое си. Не знаем кое е най-доброто за целта, но с тази комбинация се получава добре.
Общо взето всички възможни варианти ти се казаха. Комплектът на грейко 20 киловата е като за твоя дом. Никакви 30-35 и т.н. киловати. Без значение ОВК майстор от коя планета ще кацне в градината ти и как ще ги пресмята - 20 ще стигнат и `артисат.
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 6:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имаше, преди няколко години, една женичка, някъде по морето, дето беше с котел 30-35 киловата за етаж от къща и целия отоплителен раздел настройвахме форумно. Разхода беше неморален.
Дали не беше ГФ?
Силно се надявам да не ми се налага много да ви досаждам, след като си купя. И не съм Божка!!! :lol:
Rumen72 - специалист
пон окт 01, 2018 6:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дали не беше ГФ?
Мислиш ли че щи и стигнат 17 кв., виж кво пише "приблизително. Стаите са много, 3по-големи, 1по-малка, егати и тъпия ориентир давам, малка кухня, коридор и баня(с три външни стени, но с изолация, в нея съм сложила лира, дано да върши работа).Ще грея и бойлер със серпентина,80л. Цял живот съм с външна баня и тоалетна, вече ще се прероди. Почти ми е готова банята. Та относно квадратурата на етажа, може да не е и свръх голяма, но и тавана ми е по-висок, радиаторите баща ми си ги е правил навремето и са си големички, в по-големите стаи де.Е дин приятел ми каза да си избера радиаторите и по тях ми препоръча 26kw котел на Бош(комбиниран)", високи тавани, големи стаи, бойлер, външни стени, къща строена от баща и и на 1 етаж, пък и са и сметнали грубо нужна мощност 27 кв! Пък и затова казвам котел с голям топлообменник и горелка дето може да се ограничи на 20 25 или 30 кв. Според нуждите и да ходи по къс ръкав при минус 20. Все пак не съм врачка да и сметна топлозагубите на фантазия, да не забраняме и бюджета и.
Rumen72 - специалист
пон окт 01, 2018 5:48 pmelektra7777 написа:
пон окт 01, 2018 5:47 pmelektra7777 написа:

Нали може на ти? ;)
[/quote]

Нямам поглед над котлите им, не мога да дам мнение, иначе може на ти, не съм свенлив,може и снимки :-D и селфита става :-D :-D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: