• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
А някой писал ли е на производителя?
gnt69 - майстор
Що не си купите по една лопатка /фараш/ и едно тенеке празно от сирене и да си изхвърляте пепелта ами се занимавате с велики работи.
Е те това пък няма да си го причиня, да си точа инсталацията, да си разоборудвам котела, да му режа дъното, да му преправям тръбите, да му правя кутия, после да се чудя откъде смуче въздух, за да си спестя изхвърлянето на вместо 2-3 лопатки пепел всекидневно ,5-6 лопатки пепел през ден. Ама всеки решава за себе си, аз не бих си го причинил това. :partyman:
g.botev - напреднал
Благодаря за коментарите отдавна не съм влизал, бях дълга командировка и сега се върнах в БГ.

Отностно преработването или не на такова котле със сигурност зависи от конкретните условия и т.н. При мен да кажем във цялата ситуация е намесен възрастен човек, трудно подвижен и т.н. който по добре веднъж да слиза до парното на 3-4 дни и да изхвърля 20 мин отколкото да слиза по 2 пъти на ден.

Както и да е котлето вече е на кутия (ще направя снимки скоро) Сега е ред да връзвам леко леко системата.

Смятам да ползвам схемата на Anton_BM правена за колега от форума, преди година.

Изображение

Имам един буфер 700 литра и един бойлер sunsitem 500 мисля, че ще ми свършат работа.

Според Вас схемата Ок ли е? Ще трябва да видя какви елементи са останали и ще видя какво ще трябва да се купува, но първо ми се ще да изчистя схемата.

Поздрави
filmatoplo - майстор
Помпата се поставя след смесителния вентил на топлата вода към радиаторите :) .
g.botev - напреднал
пон окт 01, 2018 9:21 pmfilmatoplo написа:
Помпата се поставя след смесителния вентил на топлата вода към радиаторите :) .
Според Антон неговата схема от темата с буфер даже не знае защо я е нарисувал там :) така водата минаваща през помпата е с по-ниска температура, което било по-добре за помпата. (Отново негови думи)

А иначе каза, че и на подаващата не е проблем и аз май така ще я направя, че ми е по-удобно за монтаж.
  • 1
  • 2

Тема "Котел Грейко + кутия + подобрения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: