Келеша ... б*си и ника имаш, жабата
знае какво е дакон, юнкерс, будерус и бош. Той казва че с бисолид са опитали да копират първообраза (изброените, които са еднакви като конструкция). Според мен има бая опити да се копира споменатия 3-ходов топлообменник, само че не съм сигурен за бисолид дали при копирането не са искали да направят нещо по-добро. Той доколкото съм го огледал е с димогарни тръби на третия ход, които са много широки и са къси. Естествено че топлообменът не е нулев и не е по-зле в пъти от бош и предшественици. Само конструктивно ПРЕДПОЛАГАМ, че бош с турболатори на втори и трети ход ще има малко по-висока ефективност от сейвъра. Не много - 5-8%. Може и да греша. Искам да те помоля, както и от името на всички интересуващи се съфорумници от тези котли, да напишеш реалните измерени показатели с един и същ топломер на тази "една и съща система". Знаеш ли какво разбират 99,99% от четящите "една и съща система" в контекста на останалите ти думи? Че си сменил котела в един дом, с едни и същи тръби, радиатори и т.н. и с топломера си видял преминалата към инсталацията топлинна енергия, след което си я сравнил с изгореното гориво.
Тези котли са в една ценова група. Не сравняваме с Херц или Йокофен, където дори да имаме 5-8% по-висока ефективност, то тя ще се изплати в някой друг живот, бил нашия или на самия казан.

Тези котли са в една ценова група. Не сравняваме с Херц или Йокофен, където дори да имаме 5-8% по-висока ефективност, то тя ще се изплати в някой друг живот, бил нашия или на самия казан.