ср окт 03, 2018 2:50 pmfilmatoplo написа:Ти някога пускал ли си такъв котел , не се заяждам просто ми е интерено как го решаваш това ,Приказката важи - ако нещо не мога да имам ,но този котел на пътя да го намеря -честно няма да го взема .
![]()
ср окт 03, 2018 2:39 pmzaid1127 написа:Къде съм казал че инжинерите на Дакон са некадърници? Напротив, Дакон за времето си, а дори и сега си е един велик котел за дърва, който много успешно се справя и с пелети. Просто казвам че Saver C, е едно несполучливо копие.
Специално съм проверявал информацията която получих от Ерато на тази тема....
И да наречеш Бившия собственик на Дакон Дор, който продаде завода си на Бош, некадърник, който не може да прави топлообменници е меко казано ламерско и неподготвено.
Пък, Ерато организират периодични обучения, да взема да те пратя като инсталатор от моята фирма, та малко да си вдигнеш нивото.
ср окт 03, 2018 3:41 pmfilmatoplo написа: Монтирал съм да ,не ми харесва котела и горелката -няма да монтирам повече такива ,не става ни за пелети ни на дърва- апропо постоянно монтирам продукти на Ерато но не и тезиФилма мойте уважения към теб , нито знам на колко години си нито какъв опит имаш , НО.Бях писал как с голямо нетърпение чаках котела да влезне в продажба след представяне на Пловдивския панаир ,предложих го на един човек ,дойде котела и го монтирах както е некерманите -4 пътен вентил с задвижка и контролер ,помпа малък кръг,помпа към радиатори ,ел клапан към серпентината на бойлера ,безжичен стаен термостат -Но резултата бе слабо КПД съдя по изходната температура на газовете ,бавно усвояване на топлината и бавно вдигане на температура на водата ,от към херметично затваряне на горните капаци нямам дума -пуши от там ,комина има тяга отвор 25/30 на 18 метра .За горелката -бързо се прецака управлението -карах на ремонт цялата горелка ,върнаха ми я със същите проблеми ,оправих я със смяна на управлението с Натурела
.Човека пробва и на дърва -нямаше такъв ужас .Сега работи на пелети но съ остава чорчивия хап дето глътнахме особено човека -бях готов за моя сметка да му купя друг котел .
ср окт 03, 2018 4:59 pmkelesha написа: ......Пичага, олекваш.
ср окт 03, 2018 2:50 pmfilmatoplo написа:Не е само към филма топло.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: