Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Според мен този е много добър. Направо без пари. Не се вижда хубаво, надписа, но май моя е същият, но с по-голям присъединителен размер и в Бг струва 70-80 лв.

Поздрави и благодаря за линка!
radius - майстор
А от какво ме пази в моя случай? Иначе цената е добра.
шоп - майстор
radius написа:
А от какво ме пази в моя случай? Иначе цената е добра.

Ако циркулационната помпа случайно спре, датчик потока ще спре компресора и няма нужда да се пържи на високо налягане докато не го стопира датчика високо налягане.

Ами ако датчика високо не сработи?!

Това е още една защита.

Макар, че на моята ТП вода вода нямам датчик поток следящ циркулацията в ОИ. :?
radius - майстор
Малко ми е трудно да разбера опасността, тъй като не познавам в детайли работата на отделните компоненти на ТП.
Предложения предполагам се монтира на тройник. Ето и по-евтин вариант, който е с 1 цол ( мен ме устройва) и се монтира директно на линията:
китайче
Само да не се разтече от пропиленгликола.
P.S. Гледам че този модел са с цяла клапа=> има риск да ограничи потока, което е неприемливо.
Изображение
То дали има и какво да протича, ако клапата е с магнит, а в пластмасовия капак има рид-ампула...
toni188 - напреднал
Този модел, който показах от Ибей съм го сложил на тройник, но перцето съм го поорязал леко, за да не ограничава потока. А самото слагане на този датчик е просто още една защита за ТО и да не ти избяга фреона.
шоп - майстор
toni188 написа:
Този модел, който показах от Ибей съм го сложил на тройник, но перцето съм го поорязал леко, за да не ограничава потока. А самото слагане на този датчик е просто още една защита за ТО и да не ти избяга фреона.

Аз монтирах най-малкото перце в комплекта с цел да не ограничава потока и много се чудех дали изобщо клапана ще работи с него. Съмненията ми се оказаха неоснователни. Клапана работи. Дори не се наложи да правя някакви винни настройки чрез винтчета и пружинки при свален капак. Датчика има тази възможност.
radius - майстор
toni188 написа:
Ето линк, точно този си поръчах, с месингов корпус е и изработката ми изглежда доста добре. https://www.ebay.co.uk/itm/AC-220V-15A- ... OSwdWBXPYc~
Поръчах си такъв.
Rhnbkr - специалист
В инструкцията на Ecodan FTC5 пише задължително да е тип SPST... каквото и да значи. Този от линка е SPDT
radius - майстор
Аз с нея си лягам :wink:. Няма страшно, spst еднополюсен, а spdt едвуполюсен, демек може да се ползва като spst.
radius - майстор
Монтирах датчика, но не реагира. Настроих го при минимален ход да изключва, но потока не може да надделее на пружината му. Ще търся някаква по-слаба, че сегашната си е твърда. Лошото е, че е конична. "Плавника" стои добре във фитинга, би трябвало потока да го натисне.

Тема "ТП въздух-вода и нуждата от датчик поток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: