Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ni1986
- напреднал
38 мнения в "Нов отвор за врата на къща"
nikolov333
- майстор
Според мен можеш да изкъртиш две тухли по дължина до първото стъпало макс.. Дали ще ти стига не знам..
bavareca7778
- специалист
ni1986 чесно казано не ги разбирам тези чертежи но ще се опитам да обесня какво съм разбрал от него .....ако това трябва да са две врати една до друга със стена между тях и да се отварят на вън .....значи съм е разбрал
вратите обаче ще се отварят на вътре. Другото тези червените чартички в страни до вратите ако означават че мога да я разширя от двете и страни значи пак съм разбрал. Ако не съм ще ви помоля да ми го разясните този чертеж.

bavareca7778
- специалист
Ето това е сега с размерите ......трегера горе свършва чак над второто стъпало. И така ако не стане да знаете че продавам желяна врата 

Прикачен файл
Без име.jpg (114.23 KиБ) Видяна 1939 пъти
ni1986
- напреднал
чет окт 04, 2018 8:15 ambavareca7778 написа: ni1986 чесно казано не ги разбирам тези чертежи но ще се опитам да обесня какво съм разбрал от него .....ако това трябва да са две врати една до друга със стена между тях и да се отварят на вън .....значи съм е разбралВсичко е така, само дето вратите се отварят навътре.вратите обаче ще се отварят на вътре. Другото тези червените чартички в страни до вратите ако означават че мога да я разширя от двете и страни значи пак съм разбрал. Ако не съм ще ви помоля да ми го разясните този чертеж.
bavareca7778
- специалист
Това е ....... не обърнах внимание на чертежа че двете врати са една до друга..... от ляво няма да има нищо , вратата за първия етаж ще е на новата стена която ще зида от вън..... не съм голям художник но дано разберете драсканиците ми.
bavareca7778
- специалист
чет окт 04, 2018 4:00 pmnaster написа: Вие гледайте да се съгласят да се махне старата врата, за да сложите новата, и да иззидате преградния зид между двете. Пък гражданьете как ще вкарат клозето у къщата си е техен проблем?Да , то това е и моя зор ..... да си сложа вратата и да си вдигна стената ....другото не ме вълнува кога и как ще го затвярят кенефа.
bavareca7778
- специалист
Така , след като единия проект нацяло отпадна по неразбирателство , все пак реших да сложа вратата на друго място.На тази стена която изидах имаше само парапет..... махнах го и сега ще вдигна стената до 2,50м .До тука добре обаче ме притеснява тази врата дали няма да дойде тежичка за тази стеничка от 10 см. Просто мястото не ми позволява за повече.От страната на стената от къщата не ме притеснява ,там ше се хване здраво , но от към тази от итонга какво да направя ? Вратата ще бъде на 30 см след последното стъпало на вътре.Мислех да взема един затворен профил железен и да хо хвана с анкери за плочата и да подпира реда който ще държи вратата а после да го скрия с още един ред итонг който да изкопая с формата на профила. До колкото до стената ...тя е дълга 1м60 см нея подсигорих с 14мм дълга шпилка хваната с две планки от двете страни на стената за къщата и вкопани в ютонга.Всички около мен , приятели, познати ми казват че няма нужда и ще е здрава и без това но аз искам да съм сигурен в това.... Не искам когато някой ,дали на воля ,дали нарочно да блъсне вратата и стената да падне заедно с нея .
Тема "Нов отвор за врата на къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература