Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
Да бе и дай сега като продаваш Макита всички други не стават, така ли? Аман от тарикати търговци. Ти колко си работил с Макитите дето ги продаваш? Колко си изкъртил или пробил? Аз пък Макита перфоратор няма да си купя никога! Работил съм и с двете марки и с Бош и с Макита и то със напълно съпоставими модели. И твърдя, че перфораторите на Бош са по-добри. Не отричам, че има инструменти, при които Макита са по-добри, но за перфораторите, колкото и да ти е тъжно, не е така. Бях написал доста по-друго мнение, защото ехидния и подигравателен тон в изказването ти силно ме подразни, но го промених.
PIP - майстор
Демек, че човек не трябва да хвали това, което си е купил и да отрича всичко друго.

Аз с къртачи не си изкарвам парите, но случайно или не за 8 години в UK не съм видял никой да използва перфоратор на Makita. 90% Bosch и тук таме dewalt. Това значи ли, че Makita не струват?
Просто се дразня от крайни мнения.
pesho - специалист
Марката е една-MAKITA.90% от перфораторите в UK-то са Макита.Нема Bosch,па DeWalt-изобщо.Стискай очи и взимай Макита-за къвто и инструмент да било.Да ни споменаваш после с хубаво..
EmoZ - специалист
PIP написа:
Демек, че човек не трябва да хвали това, което си е купил и да отрича всичко друго.

Аз с къртачи не си изкарвам парите, но случайно или не за 8 години в UK не съм видял никой да използва перфоратор на Makita. 90% Bosch и тук таме dewalt. Това значи ли, че Makita не струват?
Просто се дразня от крайни мнения.

'Фалел съм се, друг път, нит' се 'фаля, нит' отричам 'сичко друго. Секи си е башка сам си вади парите от джоба и си купува к'вот си иска.

Работил съм и с двете машини и Makita-та по ми допада това е, това е личното ми мнение и никого не задължавам с него. Кой каквото иска да си го купува. Аз съм си купил инструмент за домашно ползване, правя ремонт на собствения си апартамент, направил съм моя избор, доволен съм от машината, споделям го, нищо повече. Нито съм търговец, нито съм предприемач с 20 бригади.

Успех.

п.п. Преди да се впрягаш толкоз имай предвид, че как е по кралството и кой с к'во работи там няма абсолютно нищо общо с пазара на тези инструменти в България, нито с организацията на сервизите им, нито с арогантните келеши от Киров-Бош, нито с качеството им, нито с цените и политиката на вносителите.
PIP - майстор
Не се впрягам, не се притеснявай :razz:

Както написах и по-рано, аз ползвам и от двете марки и до сега не са ме подвели и работят, както се очаква да работят.
Niky77 - специалист
velsi написа:
Да бе и дай сега като продаваш Макита всички други не стават, така ли? Аман от тарикати търговци. Ти колко си работил с Макитите дето ги продаваш? Колко си изкъртил или пробил? Аз пък Макита перфоратор няма да си купя никога! Работил съм и с двете марки и с Бош и с Макита и то със напълно съпоставими модели. И твърдя, че перфораторите на Бош са по-добри. Не отричам, че има инструменти, при които Макита са по-добри, но за перфораторите, колкото и да ти е тъжно, не е така. Бях написал доста по-друго мнение, защото ехидния и подигравателен тон в изказването ти силно ме подразни, но го промених.
Слушай сега аз да ти кажа : 1. Не съм тарикат търговец ! Провери ми постовете и ще видиш, че никъде не съм писал ела купи от мен! Дори съм писал отиди при еди кой си в твоят град! 2. Колко съм къртил и пробил - НИЩО !!! Но аз приятелю разговарям с клиентите! Знам кой какво работи и как работи! И сервиза е при мен и виждам кое и за какво идва! И имам колеги от цялата страна, които продават всякакви машини и знам кое колко струва! Ако ми казваш че перфоратора на Бош е по-добър - добре така да е! НО НЕ Е ! ЖАЛКО !!! 3. И последно - който продава сериозна техника знае кои сме и какви търговци сме ! И клиентите ни ни имат доверие защото ДЕСЕТ години не сме ги лъгали ! А ти съзнателно или несъзнателно ги лъжеш!
Стефан - майстор
Да се намеся и аз в спора, за да стане интересно. Реших и аз да си купя някакъв инструментариум, който ще ми трябва за моята къща. Доста се чудих какво да предпочета. В моето предприятие се работи с доста марки машини. Имам наблюдения коя марка и модел колко работят, какви дефекти дават, кой е доставчика им, колко струва ремонта им. След направената комплексна икономическа и техническа оценка предпочетох марката МЕТАБО. С доставчик НЕ квартални гаражни магазинчета или улични търговци, а официален вносител. С производство в Германия, а не в Тайланд и Китай.
jivuzun - помощник
Ако знаех, че така ще спорите никога нямаше да попитам. Чувствам се виновен, че ви скарах за разни бормашини. То вече за перфоратори се говори де. Благодаря за съветите мисля, че се ориентирах към Makita 2051. Що се отнася до съвета за перфоратор, а не бормашина - простете моето невежество, но все пак си мисля, че бормашината си е по-подходяща за моите цели, които както казах са свързани главно с метал и дърво . Перфоратор си имам (Makita 2470 и един вече мъртъв Sparky 261 e, който заедно тъста, шурея успяхме да убием, освен ако те двамата не решат да го възкресят) и той върши чудесна работа вече на две къщи и един апартамент, но мисля че и бормашината има своите предимства.

P.S.
Н е се карайте за такива неща, пийте по една бира. :partyman:
velsi - Почетен майстор
Niky77 написа:
velsi написа:
Слушай сега аз да ти кажа : 1. Не съм тарикат търговец ! Провери ми постовете и ще видиш, че никъде не съм писал ела купи от мен! Дори съм писал отиди при еди кой си в твоят град! 2. Колко съм къртил и пробил - НИЩО !!! Но аз приятелю разговарям с клиентите! Знам кой какво работи и как работи! И сервиза е при мен и виждам кое и за какво идва! И имам колеги от цялата страна, които продават всякакви машини и знам кое колко струва! Ако ми казваш че перфоратора на Бош е по-добър - добре така да е! НО НЕ Е ! ЖАЛКО !!! 3. И последно - който продава сериозна техника знае кои сме и какви търговци сме ! И клиентите ни ни имат доверие защото ДЕСЕТ години не сме ги лъгали ! А ти съзнателно или несъзнателно ги лъжеш!
Че кого да лъжа аз? Казвам личното си мнение. И както някой беше казал по-горе мразя крайните мнения. НО най вече ме подразни това изказване:
Niky77 написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Точно вятър на устата! Ще се мери Бош-лаф с Макита! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Такова, подигравателно, ехидно, нищо общо със сегашното - сериозно и аргументирано.

Тема "Дилема при избор между Makita, Metabo и Bosch." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: