• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
drobsa - специалист
Здравейте на всички майдтори от доста време се чудя как ще ми стане замската на стъпалата на стълбището след като направя замаската на етажите и това време дойде . Замаската ми вече е направена но нивото на площадката на стъбището сега се вдигна с около 5 см така че последното съпало ста с 5 см по високо как се изчислява т съпалата така че от долу до горе да станат с еднакви размери на всичките етажи дебелината на замаската е около 5-6 см
Ще съм благодарен ако ми помогнете със савет .

Прикачен файл

S4300013.JPG
тук се получава високото а това е на втория етаж
S4300013.JPG (195.52 KиБ) Видяна 4685 пъти

Прикачен файл

S4300017.JPG
а тук са стълбите към третия етаж където първто стъпало съотвтно се получава ниско
S4300017.JPG (198.42 KиБ) Видяна 4685 пъти

Прикачен файл

S4300019.JPG
S4300019.JPG (197.08 KиБ) Видяна 4685 пъти

Прикачен файл

S4300022.JPG
това са стъпалата на първия етаж т.е от там започва стъулбището
S4300022.JPG (186.37 KиБ) Видяна 4685 пъти

Прикачен файл

S4300019.JPG
А тук стълбите свършват това е третив етаж
S4300019.JPG (197.08 KиБ) Видяна 4685 пъти
мериш разстоянието между площадките на етажите и разделяш на броя стъпала (това е за височина на стъпалото),широчината по принцип е два пъти височината. В идеалния случай височината е 16см.,а ширината-32см.
vidrata - специален-специалист
drobsa първо замаЗка ,не замаСваш а замаЗваш.
ПОсле пиши ЛС на бат Емо врачански той се занимава на последък със стъпала и ще получиш компетентно мнение.А ако имаш пари и си около Враца може и да ти ги направи.Ама внимавай ,че той е скъп майстор :lol: .
Master_Kenobi - V.I.P.
Ами направи замазка и на стълбите. Нивото ще се вдигне, пък нали и те трябва да се заравнят. За това се нарича изравнителна замазка.
emil_v r - майстор
Снимката случайно е от днес .
Откъде е човекът , от София ли ? :evil:

Прикачен файл

PICT0007.JPG
PICT0007.JPG (76.51 KиБ) Видяна 4536 пъти
vidrata - специален-специалист
Стефане пак се изцепи .Като чамова дъска ама простено ти е .Ти нали си неук та за тебе може.

Емо защо не са зелени банкнотите бре :x .
drobsa - специалист
много съм благодарен за инфото което ми дадохте но за жалост аз съм от шумен и не съм близко до враца но ще изпробвам как става на основата на вашите съвети искам само да поитам не 16 а 18 см много ли е за стапали защото ако ги правя по 16 мисля че става така че изливам по още едно стапало отгоре в/у старото
15 до 16,5см е нормално,нагоре вече е груба работа.Усеща се като минеш 45 години-струвати се като бордюр.Ако замаската на двата етажа ти е около 5 см. то тогава и на стъпалата требва да е получи толкова ако са направени точно още при кофража.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
drobsa написа:
много съм благодарен за инфото което ми дадохте но за жалост аз съм от шумен и не съм близко до враца но ще изпробвам как става на основата на вашите съвети искам само да поитам не 16 а 18 см много ли е за стапали защото ако ги правя по 16 мисля че става така че изливам по още едно стапало отгоре в/у старото
КАЖИ КАКВО Е РАЗСТОЯНИЕТО ОТ ПЛОЧА ДО ПЛОЧА И КАКЪЕ СЕГА Е БРОАТ СТЪПАЛА. ТАКА : ПЛОЧА, ХИКС СТЪПАЛА, ПЛОЧА.
  • 1
  • 2

Тема "ЗАМАСКА НА СЪПАЛА НА ССТЪЛБИЩЕТО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: