Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Ейййй, тая тема ми напомни за един форум- Мазето.Отдавна не съм влизал там, да видя дали са направили вечния двигател или уловили енергията, която е навсякъде около нас. :-D
DundyTheCroc - майстор
В цял свят електроцентралите работят на този принцип, само лъжат раята, че горят въглища и ползват ядрено гориво, та да държат високи цени. Аз у нас съм така, ама с 20 киловата двигател и 40 киловата генератор, ЧЕЗ всеки месец ми връщат пари, па и комшийката съм закачил, а тя за благодарност редовно ми прави ... кафе :)
Andri01 - майстор
Браво бе! Ама внимавай с ...кафето ! Не се отразява добре на...сърцето! Е,ако научи жената разбира се и :axe: :) :partyman:
Junak - майстор
Виж сега - тука няма да ти помогнат. Такива са - ще те бъзикат, ще ти се присмиват. Ама ти не им обръщай внимание. Зарежи ги и опитай в mazeto.net - форум за свободна енергия. Там ще те разберат, там ще намериш съмишленици... :)
шоп - майстор
Преди около 35 години чертаех и смятах как да си направя картинг с алтернатор и стартер от Москвич 408И

За моя радост бързо "узрях" и премахнах алтернатора и добавих 12В акумулатор.
Проекта се роди благодарение на руското списание "Моделист конструктор" в което имаше схема и чертежи за електро картинг. Макар и уродлив, заради липса на сегашните наличните машинни елементи. картинга с гуми от детски велосипед "пеперуда" се движеше с около 15км/ч:-)
Andri01 - майстор
Стартер?? Че той черпи адски и е за кратковременна работа!? Не загряваше ли? :?
шоп - майстор
По спомен пистата в двореца на пионерите бе дълга 400м
Изкарваше без проблем
nikolson - майстор
чет окт 04, 2018 9:18 amDundyTheCroc написа:
Аз у нас съм така, ама с 20 киловата двигател и 40 киловата генератор, ЧЕЗ всеки месец ми връщат пари, па и комшийката съм закачил, а тя за благодарност редовно ми прави ... кафе :)
Ето, някой питаше какво е триенето и какви са загубите. :mrgreen: Триеш комшийката и енергията отлита.
DundyTheCroc - майстор
Аз съм майстор с опит, винаги подготвям комшийката така, че да има смазка в изобилие, триенето е сведено до минимум :)
Andri01 - майстор
Човека има в предвид гърба,а не гъ@а / :butthead: /,на комшийката!? :) :partyman:

Тема "Ел.двигател+генератор= ел. енергия ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: