• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
@bmwww, имате 35000евро, които не стигат нито за готовата къща, която ще трябва да преработвате нито за покупка на УПИ + строеж. Нотариялни и държавни такси не ги броя.

Съвет от мен, съберете пари и тогава мислете. Сега рискувате само да започнете един така наречен недострой, или да се набълбукате с +20000 евро заем, който само вие знаете или не знаете как ще го изплащате.

Бачкате в чужбина, това ОК, а като си идвате в БГ, не е ли по-разумно да отсядате при приятели, роднини, дори в хотел?

Аз бих наел хотел за 1-2 месеца когато съм в Бг :-D
Успехи!
bmwww - специалист
Ами писна ми да отсядам при роднини примерно :-D
шоп - майстор
А на хотел?
Колко дни в годината сте в Бг?
Да посмятаме?

Топло, чисто, неангажиращо...
мислите ли че ако 2-3 или 5 години сте на хотел ще сте на + само от лихвите от заема?

Не че се бъркам, но лично аз познавам много хора взели ипотечни кредити, останали без доходи и банката им взима имота. Обаче имота не обезпечава кредита и те пак дължат пари и са без имот :x

Помислете!
В крайна сметка кредита ще го взимате Вие, не аз. Аз лично и в каравана ще живея временно, но кредит няма да взема:-)
Успехи!
stefanjor - специалист
пет окт 05, 2018 2:56 pmbmwww написа:
Мездра
Къщата изглежда прилично.
Тук вече по- опитните могат да кажат за кусури до колкото може да се види от снимките.
Най-много ми хареса двора.
Иначе интересно решение за цветове и стени... :)
nikolov333 - майстор
И според мен е добре.. и парно има даже. Явно е реновирана донякъде. Иначе +1 срещу банките и заемите.. :axe:
Antonii - майстор
Принципно ако се тръгне да се строи нова къща цената с разните разрешителни, комуникации и т.н. ще надхвърли тази на готовата такава.
Но плюса е, че ще бъде такава каквато на вас ви харесва.
За Мездра подобна цена си е висока.
Иначе като ориентир според хора занимавали се със строеж. Крайната цена на качествено изпълнената къща е минимум 1000лв на квадрат.
Иначе 80 квадрата къща с маже са оптималната площ за едно 4 членно семейство. Защото тази къща трябва да се отоплява, да се чисти и т.н.
Много хора се изхвърлат на къщи по 160 квадрата и после половината стаи се ползват за склад.
bmwww - специалист
Ами според мен е доста грозно направена ама това е въпрос на вкус . За Мездра цената наистина е висока . И аз съм против банките или заем поне като имам парите минимум на 80% от стойноста на имота .
шоп - майстор
пет окт 05, 2018 3:42 pmbmwww написа:
или заем поне като имам парите минимум на 80% от стойноста на имота .
Според мен имот се купува,когато имаш кеш х1,5 или х2 налични повече спрямо имота + всички разходи по покупко продажба:-)
Може би съм консервативен, но тази прагматизъм през годините ми е донесъл само плюсове и спокойствие. Закупил съм доста имоти с кеш, имам интерес към доста имоти, но нямам кеш. Това е амбиция за мен да работя и да имам кеша да ги купя. Банките за мен са табу!

Без да влизам в конкретика, но лично бих купил имот без гараж и не бих притежавал бмв:-)
atanasov2004 - специалист
Здравейте! Интересна дилема наистина. Ако не живеете постоянно в България не виждам смисъл да се хвърлят толкова пари....особено в Мездра, без да
искам да обидя някой. Защо не си намерите подходящ парцел с вода и ток и не се поинтересувате за малка кокетна сглобяема къща. Може да си направите и гараж който да се води времена барака или нещо подобно. Има доста прилични дървени красиви къщи, можете и по ваш вкус да си направите проект. Желая Ви успех! :-D
bmwww - специалист
Ами не живея постоянно в БГ . Тук съм си 3-4 месеца в годината само . Сглобяемите къщи съм ги мислил като вариант ,но цената им излиза почти колкото на другия тип къщи ,хайде да кажем 70/80% от тях .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Дилема за закупуване на къща или строеж от голата поляна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: