Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Atanas66 - помощник
Аз съм я свързвал тая печка :o ! Явно ще пада местене !! ☺
vlax - майстор
пет окт 05, 2018 9:48 pmAtanas66 написа:
Аз съм я свързвал тая печка :o ! Явно ще пада местене !! ☺
Прочети какво ти бях написал. :partyman:
iliya_i - майстор
пет окт 05, 2018 9:50 pmvlax написа:
vlax написа:
Тогава викни някой,който разбира от токове,разкачаш до и от ел таблото и закриване на партидата. :partyman:
А ти как разбра, че монофазните консуматори не са разпределени между трите фази, та закри партидата :?

Аз не мога да съм толкова категоричен само от две думи, които разкриват 2% от ситуацията.
vlax - майстор
пет окт 05, 2018 10:06 pmiliya_i написа:
пет окт 05, 2018 9:50 pmvlax написа:
vlax написа:
Тогава викни някой,който разбира от токове,разкачаш до и от ел таблото и закриване на партидата. :partyman:
А ти как разбра, че монофазните консуматори не са разпределени между трите фази, та закри партидата :?

Аз не мога да съм толкова категоричен само от две думи, които разкриват 2% от ситуацията.
Казах за трифазната партида,все пак човека няма да остане без захранване я. :partyman:
hidrazin - майстор
Закриването на партида, още повече трифазна е меко казано глупаво...
:partyman:
fox_vt - майстор
Бах мааму за един контакт кво стана. Изолираш две от фазите с изолирбанд останалата фаза и нула към контакта. А на всички в темата да обяснят как ще се опече някой на другите две фази които ще останат в конзолата на контакта скед като изобщо бъркането в контакта е опасно за невежите😂😂😂😂. Какво го плашите човека дали убит от монофазен трифазен или някакъв ток все тая ,на плочата няма да има значение. Автора действай смело. Закриване на партидата .... боже колко мъка в раздела....
shotik - майстор
пет окт 05, 2018 11:49 pmfox_vt написа:
Бах мааму за един контакт кво стана. Изолираш две от фазите с изолирбанд останалата фаза и нула към контакта. А на всички в темата да обяснят как ще се опече някой на другите две фази които ще останат в конзолата на контакта скед като изобщо бъркането в контакта е опасно за невежите😂😂😂😂. Какво го плашите човека дали убит от монофазен трифазен или някакъв ток все тая ,на плочата няма да има значение. Автора действай смело. Закриване на партидата .... боже колко мъка в раздела....
Точно за това , тези сълзи от смях , да не станат кървави сълзи от нещастието на някой у дома , затова да премахне този кабел!

Не са един и два случаи , когато деца , а и възрастни са били покосени от ток от така немарливо оставени кабели под напрежение!
iliya_i - майстор
съб окт 06, 2018 7:06 amshotik написа:
пет окт 05, 2018 11:49 pmfox_vt написа:
Точно за това , тези сълзи от смях , да не станат кървави сълзи от нещастието на някой у дома , затова да премахне този кабел!

Не са един и два случаи , когато деца , а и възрастни са били покосени от ток от така немарливо оставени кабели под напрежение!
И аз да кажа "Бах мааму".
Обобщено се предложиха следните варианти:
- да събори къщата и да затрупа този "много опасен" трифазен кабел;
- да премести мебелите, за да ограничи достъпа до него;
- да закрие партидата и да си свети със свещи;
- да поръча надгробни паметници предварително за всички живущи.

Що никой не предложи, да изключи двета фази на кабела от таблото (да ги извади от бушона) и да изолира проводниците им там?
gogo7777 - майстор
Монтирай си там трифазен контакт и не му мисли много.....или 3 монофазни. :)
valentino76bs - майстор
Към автора-сигурен ли си ,че печката е с трифазно захранване?Имаш ли трифазна партида?

Тема "Трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: