Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет окт 05, 2018 12:33 pmшоп написа:
пет окт 05, 2018 12:07 pmbalin написа:
А някой знае ли една добре напълнена количка за цимент колко дърва би събрала ?
Количка за цимент? :?
Да питам за такава количка, тъй като един човек продава дърва и твърди ,че една добре напълнена количка е 0,125 м3
lpoik - специалист
Ами...сметнете колко килограма са 1 кубик дърва. :? :partyman:
gnt69 - майстор
Да не отварям нова тема да питам тека. С колко чаши ще напълня литър вода.
nikolson - майстор
пет окт 05, 2018 2:07 pmbalin написа:
Да питам за такава количка, тъй като един човек продава дърва и твърди ,че една добре напълнена количка е 0,125 м3
Прикачен файл:
ръчна.PNG
ръчна.PNG (87.82 KиБ) Видяна 2638 пъти
Ако говориш за ръчна количка, няма начин.
Hoвoceлckи - майстор
пет окт 05, 2018 7:51 pmgnt69 написа:
Да не отварям нова тема да питам тека. С колко чаши ще напълня литър вода.
С една - пълниш сипваш, пълниш сипваш ... докато се напълни.
пет окт 05, 2018 7:13 pmlpoik написа:
Ами...сметнете колко килограма са 1 кубик дърва. :? :partyman:
Това ми се струва малко несериозно.
Ще се върна към стария ми отговор - предвид обема на дървата в един чувал (виж сметките по-назад) ще трябва да събереш в количката 2,5 чувала (ама без чувалите). Вариянт - той пълни количката, ти си ги слагаш в чували (като от моя опит). Ако успееш да напълниш два чувала и половина значи е прав :wink:
Andri01 - майстор
Чувал? С какъв обем обаче? Може и в 4-5 чувал-чета да не се съберат :). Най-добре: той пълни количката,после ТИ ги нареждаш на кубче/ ПЛЪТНО!!!/ и ги измерваш! Защото ако продавача ти ги нареди,може да излязат и 2 кубика :)
filmatoplo - майстор
В повечето пунктове- дървата са подредени колкото се може плътно на палет с видима форма 1м3 , ся дали са точно, 5 горе 5 долу :wink: от там нататък ти или който и дае може да си ги претвари в човали , приблизително около 10 санта от кубика да побереш в човал от сезал :? .
lpoik - специалист
Продавача ти казва това пале е 1 кубик па ти си ги прекарвай както искаш дали в чували,колички,ремаркета и си ги реди както искаш,но винаги ти ще бъдеш ощетения .Аз съм сигурен,че ако се наредят както трябва с сигурност дърва ще са по малко. :? :partyman:
съб окт 06, 2018 2:29 pmlpoik написа:
Продавача ти казва това пале е 1 кубик па ти си ги прекарвай както искаш дали в чували,колички,ремаркета и си ги реди както искаш,но винаги ти ще бъдеш ощетения .Аз съм сигурен,че ако се наредят както трябва с сигурност дърва ще са по малко. :? :partyman:
Да обаче продавача не е търговец и са му наредени 20 кубика дърва под една стряха и няма на палета :)
Димитър Димов - специалист
пон окт 08, 2018 3:35 pmbalin написа:
съб окт 06, 2018 2:29 pmlpoik написа:
Да обаче продавача не е търговец и са му наредени 20 кубика дърва под една стряха и няма на палета :)
След като са под стряха наредени,виж на каква дължина са рязани, след това си смяташ дължина по височина и намираш колко ти е един кубик.Ако са по 33 см,взимаш един ред 1,5 м. х 2 м. и караш в къщи.

Тема "колко чували нарязани и нацепени cа 1 кубик дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: