Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Шотик шанса да те убие ток от немарливо оставени кабели е несравнимо по малък да пукалясаш от катастрофа на пътя че даже и тухла да ти падне на главата. На ден умират стотици хора от катастрофи от немарливо шофиране ама не чуваш всеки ден убит от ток. Пак да кажа щом някой ще разглоби контакт за да бърка кабелите там то този някой ще разбута и всеки друг контакт даже и изрядно сложен. Дадоха се съвети има две и само две положения-1 човека си вика техник,2 човека сам си го прави и си носи последствията от това. Изобщо няма да.ми е съвестно ако нещо стане,щом е дошъл тук да пита той вече е взел решение. Всеки сам избира как да му свърши земния път.
Atanas66 - помощник
Махнах го тоя прословут кабел ! :yawinkle: И по добре ,защото кога съм свързвал печката към ел мрежата съм бил доста млад и е било доста нескупосано (не добре изолирано) добре ,че беше на доста недостъпно място ☺ :partyman:
hidrazin - майстор
съб окт 06, 2018 9:02 pmfox_vt написа:
Шотик шанса да те убие ток от немарливо оставени кабели е несравнимо по малък да пукалясаш от катастрофа на пътя че даже и тухла да ти падне на главата.
Малък, малък, колко да е малък? За убития от ток шанса е 100% както и да го погледнеш... :lol:
И не се умира само от токов удар. Заминават си и от пожари в следствие "нескупосано" свързване и изолиране. В случая - късмет.
В предвид последния пост на питащия, твоя пост става меко казано неуместен...
:partyman:
fox_vt - майстор
Предвид преди колко години е било направено и предвид че във много стари къщи е такова положението да не казвам и ново строителство ,се доказва факта че от ток проблемите са по малки отколкото на пътя. Колкото се ползва ток толкова се ползват и коли извода е за вас. Радвам се че автора си е свързал контакта без всички други предложения 😯😯
gogo7777 - майстор
Махнал е кабела. Достатъчно ли е това с оглед безопасността от пожар?

Тема "Трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: