Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Изображение
съб окт 06, 2018 12:09 amaatri написа:
нед сеп 30, 2018 10:05 amВенцислав Василев написа:
Здравейте колеги нов съм тук и от сторо собсвеник на камина бурнит 13 кв. С ноият контролер интересува ме мога ли по някакъв начин да вляза в настройките да намаля вентилатора и шнека за подаване на пелети защото от контролера няма такава опция
Може дай снимки на контролера :partyman:

Прикачен файл

IMG_20181006_142819_122.jpg
IMG_20181006_142819_122.jpg (18.01 KиБ) Видяна 3712 пъти
nokoniko - специалист
съб окт 06, 2018 2:30 pmВенцислав Василев написа:
Изображение
нед сеп 30, 2018 10:05 amВенцислав Василев написа:
Здравейте колеги нов съм тук и от сторо собсвеник на камина бурнит 13 кв. С ноият контролер интересува ме мога ли по някакъв начин да вляза в настройките да намаля вентилатора и шнека за подаване на пелети защото от контролера няма такава опция
Това май е фумис алфа, тук е описано подробно.http://www.starteco.bg/site/wp-content/ ... %D0%B0.pdf
Здравейте пичове.Купих си камина Бърнит 25 кв с Фумис контролер.Свързах я и чакам майсторите да дойдат да я пуснат.Обаче ги нямаааа.Пуснах я за проба и пали и работи малко и гасне и ми светва иконата че е празен бункера.Все едно е в някъв режим на симулация.А в бункера има пелети.Мисла си да не е в режим демонстрация.Дайте идей ако е такъв режим как да го спра защото се вбесявам вече и майсторите ги няма абе мани.Благодаря предварително.Ааа и иконата на настройките за пелети не свети и не ми дава да влеза в нея.
filmatoplo - майстор
Когато не и достига дозата да гори предимно на степен 1 -губи пламък и изписва това че няма пелети . :wink:
нед окт 07, 2018 7:31 pmfilmatoplo написа:
Когато не и достига дозата да гори предимно на степен 1 -губи пламък и изписва това че няма пелети . :wink:
На всички степени гори еднакво.Вентилатора духа есно и също на всички степени.И не ми свети менюто за пелети.Демек нищо не се случва.Гори си на неква настройка която не мога да променя.Бесен съм.
нед окт 07, 2018 10:45 amnokoniko написа:
съб окт 06, 2018 2:30 pmВенцислав Василев написа:
Изображение

Това май е фумис алфа, тук е описано подробно.http://www.starteco.bg/site/wp-content/ ... %D0%B0.pdf
Благодаря ще го изчета и ще се пробвам
raduloff - напреднал
нед окт 07, 2018 8:02 pmGogomimeto написа:
нед окт 07, 2018 7:31 pmfilmatoplo написа:
На всички степени гори еднакво.Вентилатора духа есно и също на всички степени.И не ми свети менюто за пелети.Демек нищо не се случва.Гори си на неква настройка която не мога да променя.Бесен съм.
Без човек който са подпише гаранцията и да я настрои няма да стане. По добре търси най близкия оторизиран. Успех.
:drinkers:
Здравейте
От тази година съм с камина burnit comfort 25kW,с нея отоплявам етаж 85кв. ,5 радиатора с термоглави на степен 4,4 глидера в банята и бойлер 80л.,който все още си работи на ток,но е свързан към системата.Инсталатора дойде за 10 минути и я пусна и до тук.Беше с доста завишени стойности на подаването на пелети и въздух,които впоследвствие сам нагласих,защото много бързо достигаше до зададените градуси на водата-60,влиза в модулация,спада на 53 пали се отново и стига на 64 и се гаси.Искам да настроя повторното палене след като е излезнала от модулация да бъде всеки път на около 40 градуса ако е възможно,за да не прегрява и изключва,или да намаля времето на режим палене и стабилизация.Пробвах и на ръчен режим на една от степените ,но след 5,6 часа работа пак достига 64 градуса на водата
и се гаси.
grants - специалист
Колега много зависи как ти е топлоизолирано жилището .. според мен ако имаш хубава дограма и изолация тази 25kW камина ти идва много голяма за 85кв. аз съм със същата квадратура, около 13кВ мощности по радиатори и бойлер 150л и камината се справя без никакви проблеми, че и разхода на края на сезона се вързва добре. Добре ще е да свалиш инструкцията за камината и да прочетеш малко по-обстойно настройките и логиката около горенето.

Поздрави !
Жилището е на втори етаж от къща,няма външна изолация,две от стаите са с картон и вата на външните стени и таваните,дограмата е сменена,но първия етаж е необитаван,взех 25кW,с цел да отоплява и таванското помещение след бъдещ ремонт.Със променените настройки от мен,благодарение на вас от форума,камината свали разхода,в сравнение с настройките които беше направил инсталатора.Мисля че на ръчен режим на една от степените ще работи зимата,единственото което искам е след като е била в модулация и градусите са около 50 тогава да запали отново,защото сега се пали на 54,или ако може да ми кажете как да намаля времето на фаза стабилизация?

Поздрави!

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: