Здравейте! Идеята е при включване на контактора да се включва даден уред , а при изключване на контактора да се включва друг... Как и какво трябва да се направи?

пон окт 08, 2018 11:09 pmshadow__01 написа: Възможно е и се прави. Някои(повечето) контактори имат помощни контакти. Използват се за блокировки,самозадръжка или комутация на различни консуматори.Ако може да ми обясните, с схема или по подробно,ще съм Благодарен..
пон окт 08, 2018 11:14 pmbube760205 написа: Ако може да ми обясните, с схема или по подробно,ще съм Благодарен..Най-лесно се обяснява нагледно. Това скалъпих набързо. Предполагам си виждал(а) контактор и знаеш за нормално отворени и нормално затворени контакти. Контакторът може да не е такъв, но принципът е същият.
вт окт 09, 2018 12:33 amshadow__01 написа:контактора е тозипон окт 08, 2018 11:14 pmbube760205 написа: Ако може да ми обясните, с схема или по подробно,ще съм Благодарен..Най-лесно се обяснява нагледно. Това скалъпих набързо. Предполагам си виждал(а) контактор и знаеш за нормално отворени и нормално затворени контакти. Контакторът може да не е такъв, но принципът е същият.
40850.jpg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: