• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miroslav_kn - специалист
Въпроса ми към просветените е : Панелите за сглобяемите къщи дали се продават или ако искам мога да си ги направя собственоръчно с греди от иглолистна дървесина? Дали има някакви специални греди за тези панели и сглобки или конструкцията мога да си я направя сам след като съм излял фундамента?
Master_Kenobi - V.I.P.
Какъв е случаят по-точно? "Да си купя панели... сам да си ги правя"...

Въпросът не е само в искането, а и в моженето. Специални, "извънземни" технологии и материали няма. Само дето трябва всичко да се съобрази и изчисли. Ако можеш, дествай.
Ако ще узаконяваш накрая, нещата се усложняват.

Какъв ти е случаят всъщност?! :?
vidrata - специален-специалист
Миро първо за какви сглобяеми къщи си мислиш(има много варианти).
С метална или дървена конструкция , с панели или без.Сега ще те запозная с едно нещо и ще ти се изясни картинката...............................................................................................................Пишеш в гугъл"Сглобяеми къщи" и ще прогледнеш има модели начин на строеж и още и още.Давай.
Иначе ако имаш време и способности предполагам че можеш.
miroslav_kn - специалист
Значи нямам проблем със направата. Цялата история е че искам да правя един детски кът с кафе вътре и исках да е от сглобяемите конструкции. Трябва да е законно разбира се. Влизах в гугъл във всички фирми но там се обяснява как се правят къщите но никъде не видях самите греди как се захващат и има ли някакви по специални тънкости или просто всичко се захваща с винтове и болтове.
Justy - майстор
miroslav_kn написа:
Значи нямам проблем със направата. Цялата история е че искам да правя един детски кът с кафе вътре и исках да е от сглобяемите конструкции. Трябва да е законно разбира се. Влизах в гугъл във всички фирми но там се обяснява как се правят къщите но никъде не видях самите греди как се захващат и има ли някакви по специални тънкости или просто всичко се захваща с винтове и болтове.
Явно ще имаш проблем с направата. Тези конструкции се правят на сглобки. Дървеният материал трябва да е изсушен и импрегниран. И т.н. и т.н. Най близкият цех за сглобяеми къщи, за който се сещам е в Самоков - като влизаш от София - втората улица вдясно след бензиностанцията. Там само да гледаш доста неща ще разбереш.
Petyr - специалист
Миро е от Кюстендил...
Master_Kenobi - V.I.P.
miroslav_kn, щом ще узаконяваш, брат, ще ти трябва одобрен проект, вкл. и част: Конструктивна. Като се сдобиеш с него, там ще е показано как се прави. Често конструкцията на стените е т. нар. паянта.
Зора ще е да намериш конструктор, който да се навие да проектира дървена конструкция. Кът са желаещите. Май нямат компютърна програма за проестиране на дървени конструкции и се дърпат. Насочи се към някой стар кадър, по-печени са за това нещо.
Късмет! :)
n.nikoloff - специалист
Както всяко нещо в строителството и тука си има технология. В случая има и варианти. Но без конструктор не бива да минавате.
speeDJ - помощник
а пък аз се интересувам принципно от варианта къща от сглобяеми модули...

гледал съм в интернет (главно в чужбина) - има много интересни решения, но ми трябва мнение от някой, който е строил такава или даже - живее в къща от сглобяеми модули... въобще вариантите които се предлагат в БГ стават ли за живеене?
  • 1
  • 2

Тема "Един въпрос за сглобяемите къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: