Човека си пази "Хоухауто" даже гледах в коментарите под клипа, че струвало пари
!Да е жив и здрав !

чет окт 11, 2018 11:32 amphantom_ написа: По добре си смени горелкатаЕ сигурно и това ще стане, но мисля първо да опитам със съществуващата , купуването е лесно, въпроса е да си напрегнем малко мозъчетата!Където ще се чудиш ще гори ли, няма ли?
нед окт 14, 2018 11:07 pmTcetcko написа: Здравейте колеги, дайте снимки или клипчета на настройките и поведението на вашите грейковци при горене на люспа. Благодаря!!!Аз нищо не съм променил, в сравнение с иглолистните от Брезник (не Пелетисимо!!!), освен качих малко процентите на вентилатора на всички степени. Примерно с 3-4 единици.
пон окт 15, 2018 1:04 pmandy_forresite написа: При горене на буквално на люспа (не под формата на пелети) според мен шнековете на голямата мощност въобще не трябва да спират. Горивото е леко, обемно, бързо запалващо се и бързо изгарящо. Не мисля че трябва силен вентилатор, защото обелките ще се разлетят из котела преда да са се запалили.Благодаря за подробния отговор колега. От няколко дни си играя с настройките и това, което ме накара да ви помоля да споделите вашите настроики е, че се наложи да намаля подаването на слънчогледовите пелети (които са 8 мм) спрямо иглолистните (които са 6мм) със 1,5 секунди (на 4,5 секунди) И да усиля вентилатора с 10%
А ако питаш за пелети от слънчогледови люспи, тогава ти трябват няколко неща, които важат и за пелетите от дървесина. Принципът е еднакъв, а именно:
1. Всичко по настройките по горивния процес (подаване, пауза, изчакване и вентилатора) зависи от капацитета на шнека - колко грама пелети се подават за изгаряне за определено време. Ние измерваме за 6 минути и умножаваме по 10 за да получим колко кг са за един час (6 х 10 = 60 минути, което е 1 час). Никой няма да чака шнека да върти един час през което време ще се напълни един чувал от над 30 кг.
2. Първата доза - дозата за запълване на горивната скара до ниво 10 мм над отвора за запалката. Това е за да може да ги запали. Първата доза трябва да е между 550 и 580 грама пелети. Получава се като полученото количество за 1 час се раздели на 3600. Виждаш колко пуска за секунда. 580 делено на полученото за секунда ти дава колко секунди да направиш първото зареждане за запалването. Ако към края на зареждането чуеш да падат пелети, намаляваш секундите на първата доза.
3. На мощности 3, 2 и 1 осигуряваш нужното количество пелети. Максимално възможното, което може да изгори, се определя опитно - увеличаваш за мощност 3 секундите подаване докато някои пелетчета отстрани започнат да падат преди да са изгорели или въобще да са се запалили. Стане ли така значи си прекалил със секундите подаване или вентилаторът ти е малко. Разбира се кое от двете от хора с опит. Втора мощност най-лесно се гласи като направиш подаването на пелети наполовината на мощност 3. Примерно ако на трета си направил 5,5 секунди подаване, пауза 45 секунди и вентилатор 48%, за мощност 2 може да зададеш 3 сек/45 сек и 46%. Да, знам че не е точно половината, но преходът от 3 към 2 ще е по-плавен. За мощност 1 търсиш минимално възможното к-во пелети, което да може да поддържа стабилен пламък. % вентилатор ... зависи, но да кажем 43%
Има различни съставки в обелките/люспите от сл. семена. Попадал съм на такива, при които максимално възможното можещо да изгори количество е под 3 кг/час, а съм горял и такива позволяващи по 5 кг часс горелка направена за 4 кг/час . Ръчкаш, оставяш да погори, наблюдаваш периодично и при нужда коригираш с малко. Повтаряш докато се получи.
вт окт 16, 2018 1:04 amTcetcko написа: 1во на колко градуса е най добре да се пуска циркуационната помпа и защо? Сега е на 35градуса.1. 60*С, защото така трябва
2ро на колко градуса да е максималната температура на водата при положение че когато навън е - 10 - 15 градуса а водата в радиаторите (При старото котле което беше на дърва) е около 55 градуса в нас не се диша
3то някъде в темата прочетох мнение на колега, който твърдеше, че ако засиля вентилатора топлото излиза през кумина, което означава ли, че меката връзка преди кумина трябва да е по студена от температурата на водата ( при грейкото заради високото му КПД)
4то виждал ли е някои устройството за автоматично почистване, което позволява опцията в менюто на грейкото
Знам, че въпросите не са точно за тази тема заради което се извинявам![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: