Мечтата на всяка домакиня
angela_pk - специалист
Здравейте майстори!
Проблемът ми е следният. Абсорбаторът в кухнята е включен към комина с гъвкава връзка. Живея в къща и родата отгоре също е вкарала абсорбатора в този комин. Като готвят обаче - аз знам какво ще имат за вечеря например :evil: . Тоест - през моя абсорбатор се връща миризма от горе при изключено положение. Защо се получава така и как да спре това. Клапа ли някаква е нужна. Ако да - каква? Абсорбатора е GORENJE, но модела....:? като се прибера вкъщи мога да кажа. Дано ми помогнете, че умрях от срам онзи ден. С приятелка пиехме кафе и.....замириса на пържени кюфтета :wallbash:.
Sigi - специалист
Здравей. За да не се връща миризма през абсорбатора, би трябвало да има възвратен клапан. Той си върви с абсорбатора, но често не е окомплектован в кашона и от магазините не го дават.

Ние имаме възвратен клапан и все пак се връщаше миризма. Когато махнахме меката връзка при абсорбатора, видяхме, че едното крило на клапана е заяло в отворено положение. Фиксихарме го да не се отваря напълно и да не закача. Вече 4 години нямаме проблем.
tysonlkr - специалист
Абсорбаторът ви няма ли клапа в комплекта :?
Koгато си взехме нашият абсорбатор в комплекта си имаше една клапа която предполагам е за предпазване от такива неприятни ситуации като твоят случай :roll: В нас няма такива проблеми.
П.С. Много сте бързи, докато напиша поста си, вече са ме изпреварили :shock:
sasooooooooo - "специалист"
Слагай клапата на входа от комина, а не преди аспиратора
angela_pk - специалист
Клапа няма и е нямало. Нито в комплекта, нито в кутията, нито на чертежа. Щото пък в кутията има чертеж :shock: !
Значи трябва да се купува :?

Тема "Миризма от абсорбатора...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: