• 1
  • 2
Pooh - майстор
The_FAN написа:
Май че от Кнауф са те изпреварили малко... - справка каталога на Кнауф....
Не претендирам за пълно познаване на системата, но такава глупост не ми се вярва някой да сертифицира. Проверих последният каталог на КНАУФ и не намерих подобно нещо, би ли ми копирал детайла, да съм сигурен поне и да не се налага да се крия, когато правя магарии ;)
Изобщо, моят спомен е, че КНАУФ допъскат ивици в системите си само в Инсталационната стена, за захващане на двете конструкции, но пак казвам - може и да съм изпуснал нещо.
The_FAN - специалист
Pooh написа:
The_FAN написа:
Май че от Кнауф са те изпреварили малко... - справка каталога на Кнауф....
Не претендирам за пълно познаване на системата, но такава глупост не ми се вярва някой да сертифицира. Проверих последният каталог на КНАУФ и не намерих подобно нещо, би ли ми копирал детайла, да съм сигурен поне и да не се налага да се крия, когато правя магарии ;)
Изобщо, моят спомен е, че КНАУФ допъскат ивици в системите си само в Инсталационната стена, за захващане на двете конструкции, но пак казвам - може и да съм изпуснал нещо.
За това говоря - при щендерни стени !
А като правиш таван на 2 нива криеш ли се ? Пак ивица картон ти е носещ елемент...
:-D
Pooh - майстор
При инаталационната стена се слага ивица, за фиксиране на разстоянието между 2-те конструкции. При таван на 2 нива по каталог пак си дават директни окачвачи.
Аз говоря за чиста проба дир. окачвач - късо парче CD се кове на стената или тавана, за едната страна се лови поне с 2 рапидки ивица картон, изправя се монтажния профил и се нивелира, след нивелирането ивицата се захваща за него също с 2 рапидки и се изрязва излишната част, това се повтаря и от другата страна на профила (ако се монтират 2-те ивици наведнъж е малко по-трудно прерязването им после, особенно ако са по-дълги ;)) Надявам се да е станало ясно. Няма го в никоя продуктова гама на никоя фирма, но според мен е идеален заместител на директните окачвачи, особенно за разстояния > 12см.
leonardo_vd - модератор
Почнахте да се унасяте на друга тема.

Заключвам тамата, защото мисля че има няколко отговора с които се изчерпва.
  • 1
  • 2

Тема "конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: