• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliya_i - майстор
съб окт 20, 2018 2:54 pmhakama написа:
... котлето … на твърдо гориво... трети етаж (без асансьор)?
Това ми намирисва на мазохизъм :-D
Газта няма да я носиш на ръце три етажа нагоре по стълбите! :wink:
gnt69 - майстор
съб окт 20, 2018 5:54 pmiliya_i написа:
съб окт 20, 2018 2:54 pmhakama написа:
... котлето … на твърдо гориво... трети етаж (без асансьор)?
Това ми намирисва на мазохизъм :-D
Газта няма да я носиш на ръце три етажа нагоре по стълбите! :wink:
Не е мазохизъм а страх от гадните монополисти. Наблизо до нас има газ ама и мен ме е страх че днес е добре на газ а утре може да стане тояга. Докато не се появят двама трима доставчици ще си карам на слънчогледови пелети щото мога да ги купя от няколко места. :partyman:
naster - майстор
Другите доставчици на газ няма да пуснат успоредно 2-3 тръбопровода в духа на свободния пазар. Най-много да имат 0.002 лв разлики в цените.
LazarGanev - "Велик майстор"
Доставчиците на газ (дори и 10 да са) няма да се конкурират помежду си, те се конкурират с останалите енергоизточници. Тъй че цяната на газа си е съвсем актуална. Де да имах и аз тръба до нас :)
fbr - майстор
Кой каквото няма, за него си мечтае. Не са малко юзърите, дето минаха през почти всички начини на отопление.
Филип Богданов Радулов, този, над теб, е толкова прагматичен, че едва ли му минава мечта, през акъла, относно отоплението. По скоро му се повръща.
Виж, аз като си начовъркам нещо, в плешивата кухина, оттърване няма, колкото и да е безумно.
fbr - майстор
Мислиш ли, че не знам.

пон окт 22, 2018 10:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Филип Богданов Радулов,
Арктически студено.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон окт 22, 2018 9:34 pmfbr написа:
Кой каквото няма, за него си мечтае. Не са малко юзърите, дето минаха през почти всички начини на отопление.
Зависи. Например на климатици, нафта и въглища никога не съм се топлил, но изобщо не ми липсват :wink: . За газ наистина съм мечтал от началото на газификацията, оттогава смених 3 жилища, но нямах късмет да ползвам. Има хора, особено руснаци, които избират жилището задължитено да е газифицирано. Аз изхождах от други по-важни неща. Иначе съм минал и през каминка с водна риза (комфорт, ама мизерийка и хамалогия), маслени радиатори (комфорт, ама скъпо), ел. подово, лошо изпълнено ( некомфортно и скъпо). В момента съм с водно подово (изключително комфортно) имам пелетен котел на слънчогледови пелети (евтино и комфортно, сигурност при ниски температури, но пак има хамалогия), имам термопомпа въздух-вода (евтино и безгрижно, изключително комфортно, но не ме подсигурява с БГВ зимъска - лятото съм изцяло със солар). Към системата имам вързан и газов котел, но на пропан-бутан. Ако имаше природен газ, това щеше да е основния енергоизточник, щеше да ми осигурява и БГВ-то зимата, а едно помещение 40м2 щеше да е свободно, а не пълно с пелети :)
Andri01 - майстор
пон окт 22, 2018 10:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Филип Богданов Радулов,
Арктически студено.
[/quote]
Famele Body Research
шоп - майстор
вт окт 23, 2018 12:30 amLazarGanev написа:
Иначе съм минал и през каминка с водна риза (комфорт, ама мизерийка и хамалогия), маслени радиатори (комфорт, ама скъпо), ел. подово, лошо изпълнено ( некомфортно и скъпо). В момента съм с водно подово (изключително комфортно) имам пелетен котел на слънчогледови пелети (евтино и комфортно, сигурност при ниски температури, но пак има хамалогия), имам термопомпа въздух-вода (евтино и безгрижно, изключително комфортно, но не ме подсигурява с БГВ зимъска - лятото съм изцяло със солар). Към системата имам вързан и газов котел, но на пропан-бутан. Ако имаше природен газ, това щеше да е основния енергоизточник, щеше да ми осигурява и БГВ-то зимата, а едно помещение 40м2 щеше да е свободно, а не пълно с пелети :)
Много точно написано!
Ако имаше тръба с газ и аз щях да съм вързан към нея...ама няма...и няма изгледи скоро да има. Затова термопомпата е основното отопление и когато има стр. дървени отпадъци, ( а то учудващо много се събират всяка година) в котела. С универсалната горелка съм в размисли дали да не се разведа с нея след 1-2 сезона когато изгоря калибрираните въглища.
9 месеца в годината БГВ от слънчака :supz:
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: