Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
съб окт 20, 2018 3:58 pmfilmatoplo написа:
Няма ли нещо с по тесен диапазон 10-15 волта -между 220-230 в :?
Те това дето предлага Евгени си е дори с по-тесен диапазон. Само че 40A 12VDC си е сериозно захранване.
съб окт 20, 2018 9:45 amТрифон П.Трифонов написа:
Филме, познавам трите каки лично.....еееее почти. Сяка година им нося по някоя платчица с цветя и бонбони. Натурела е яка работа. Петьо, от Поморие, също е много точен.
+1 за Натурела. Тази сутрин пиейки кафе им драснах един e-mail с няколко от моите болки по онлайн управлението на Star-чето и няколко часа по-късно бях изключително учуден лично Управителя им да ми отговори, и то в събота. Използвам случая да поздравя публично г-н Атанас Атанасов за невероятния професионализъм.
Та се оказа, че от Грейко са пожелали от тях да заключат възможността клиентите сами да си настройват параметрите свързани с конфигурацията и горивните процеси в техните уреди и по този повод от Натурела са изключили менютата за системни настройки и настройки на горивото от системата за дистанционен мониторинг за Грейко уредите?! Шок и ужас!!! Утре ще вземат да ни спрат и възможността да ги настройваме от самата горелка. Ха сега някой да ми обясни защо ме прекараха така, това беше една от основните причини са си сменя RB20-то с RB20 Star. Господа от Грейко, чувствам се излъган!
LazarGanev - "Велик майстор"
съб окт 20, 2018 5:42 pmg.gushterov83 написа:
Та се оказа, че от Грейко са пожелали от тях да заключат възможността клиентите сами да си настройват параметрите свързани с конфигурацията и горивните процеси в техните уреди и по този повод от Натурела са изключили менютата за системни настройки и настройки на горивото от системата за дистанционен мониторинг за Грейко уредите?! Шок и ужас!!! Утре ще вземат да ни спрат и възможността да ги настройваме от самата горелка. Ха сега някой да ми обясни защо ме прекараха така, това беше една от основните причини са си сменя RB20-то с RB20 Star. Господа от Грейко, чувствам се излъган!
Това нали сме го обсъждали? Как смяташ да правиш настройки на горивния процес дистанционно? Аз не мога и никой топлотехник не го може това. От изнесеното управление се очаква да позволява промени на потребителските настройки. Така е при всяка марка газов или пелетен котел. Останалото са фантазии и то опасни.
gnt69 - майстор
Според мен е за добро че са изключили онлайн бърничкане по горелката без присъствие на човек при нея.
Разбира се, че е за добро. Никой не иска да чуе от новините, че неговият продукт е предизвикал пожар, предполагам Г-н Атанасов - също :)
Evgeniy - майстор
съб окт 20, 2018 5:42 pmg.gushterov83 написа:
Те това дето предлага Евгени си е дори с по-тесен диапазон. Само че 40A 12VDC си е сериозно захранване.
Не е задължително да е 40А.
Ти сам премери около 50 вата в нормално работа. 10А да е изправителя ще поема тези 50 вата и с 50% излишък. През останалите моментни по-кратки натоварвания ще се черпи от акумулатора, като в "почивките" от 50 вата той ще се дозарежда.
съб окт 20, 2018 6:05 pmLazarGanev написа:
Това нали сме го обсъждали? Как смяташ да правиш настройки на горивния процес дистанционно? Аз не мога и никой топлотехник не го може това. От изнесеното управление се очаква да позволява промени на потребителските настройки. Така е при всяка марка газов или пелетен котел. Останалото са фантазии и то опасни.
Това какво смятам да правя аз не е работа нито на Грейко, нито на Натурела, нито на който и да било друг! Факт е, че плащам Х пари за продукт, който бива ограничен месец след като започвам да го ползвам с едностранно решение на производителя без аз да бъда уведомен за това. Това е, меко казано, некоректно. А Вие защо смятате, е искам да променям горивния процес? Може просто докато съм в поредната 2-3 седмична командировка да се наложи да сменя типа гориво защото горелката позволява да запаметя четири отделни сета за различни горива пък аз разполагам с три вида пелети. Може да искам да направя и нещо друго, което да няма нищо общо с горивния процес. Може да искам но...
Не че ще си сменя горелката сега, но няма как да не се чувствам гадно.
Колкото до г-н Атанасов - той е един производител, който се съобразява с желанието на клиентите си, в случая Грейко, и е КОРЕКТЕН в това. Мен ме спечели с факта, че ми отдели от времето си в събота.
Evgeniy написа:
Не е задължително да е 40А.
Ти сам премери около 50 вата в нормално работа. 10А да е изправителя ще поема тези 50 вата и с 50% излишък. През останалите моментни по-кратки натоварвания ще се черпи от акумулатора, като в "почивките" от 50 вата той ще се дозарежда.
Ми запалката какво ще я правим? След малко паля и ще видя максималната консумация с включена запалка.
Доколкото си спомням типа на горивото се избира от потребителските настройки и би трябвало да може да се прави и сега :wink:
съб окт 20, 2018 8:14 pmLazarGanev написа:
Доколкото си спомням типа на горивото се избира от потребителските настройки и би трябвало да може да се прави и сега :wink:
Прав сте, сега видях, че може. Има го и в статус менюто. Грешката е моя, извинявам се за което.
Вижте, г-н Ганев, уважавам мнението Ви на специалист, вслушвам се в него и по ваш съвет смених главата на старата ми горелка 30 с 20kW и съм благодарен за което. Просто, за добро или за лошо, в съвременния свят, особено за хората до 40-45 годишна възраст, смартфона е станал като продължение на ръцете. Съгласен съм, че сигурността е на първо място и с премахването на тези настройки никой, включително аз, не е загубил нищо особено, но все пак ако бях включил за първи път горелката един месец по-късно нямаше да се чувствам излъган.
Мисля по въпроса дали това няма да е полезно за вас инсталаторите?

Обещаното от предния ми пост:
- почистване (малък шнек и вентилатор на 100%) - около 100W;
- зареждане (двата шнека) - около 130W;
- запалване (запалка и вентилатор на 46%) - започна от 1000W на студена запалка! (бях много учуден) и за около половин минута спадна, да речем по логаритмичен закон, до около 300W където остана до края на процеса по запалване.
filmatoplo - майстор
Клиент си свърза горелката рб стар 20 през Кемот 700 вата ,в момент на запалване -пиува че се използва макс капацитет и си поема нормално ,тествано да пали на акумулатор :wink: . Значи за момент регистрира пик .
Видях го на 1005W при включването на запалката, явно е нормално за студена. За десетина секунди все ще изкара, само да не гръмне някой бушон.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: