• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
Ми то няма много за писане и показване.В неделя оскубах всичко и събрах найлоните и маркучите.
Останаха 5-6 зимни ряпи.Мислех през почивните дни да фрезовам,но валежите не бяха достатъчни и ще е сухо за фрезовае,но има още време.Трябва да пресаждам ягодите,но може и по-късно.
вт окт 23, 2018 7:10 pmpreslav написа:
Наближава времето дръвчетата да се обработят с бордолезов разтвор, ама все още са с много листа.
Хубаво е да се пръскат и листата.За семковите не пръскаш ли с карбамид?

ПП Въвфсрума вече си набелязаха сортовете и си разменаха семките за доматите за реколта 2019 год. :-D
kr1100 - майстор
оранжерията е почистена и санирана .Насипах и останалия торф + дървесна пепел.и ще трябва да се копае :?
Трябва да си правя и садило 7 в едно за чесъна и балучките / дъска с 7 ф та около 20 мм през 10мм и за дълбочина 80мм .1 път натискаш и 7 дупки готови за набучване на скилидките.
Понеже бях много умен миналата година захванах теловете по дъгите със скоби.Днес си играх да освобождавам теловете / да са хванати само в 2 та края. , за да мога да провеся "двойния" таван,
Проучих цените на покривалата против слана. 4х10м малко над 9,60лв; 4х20м 15 лв. Обаче 2х100м -38 лв.и май клоня натам
Та някой , ако иска м-л да свирка.
Последна промяна от kr1100 на вт окт 23, 2018 8:39 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Щях да забравя, киселото зеле - след 2 седмици и то трябва да се заложи в бидоня.
Забрави да споменеш за коледната украса. Аз с нетърпение чакам да захладнее и да зареждам два свински бута в сол и 20-30 кила суджуци. :partyman:

Прикачен файл

koledna ukrasa.jpg

Прикачен файл

koledna ukrasa_s.jpg
preslav - майстор
вт окт 23, 2018 8:11 pmvlax написа:

За листата ми казаха, че се пръска, когато опадат поне 1/3, за карбамид не съм чувал, но благодаря за подсказката - ще попитам.
Иначе се питам до кога ще стоим в тази тема за начинаещите градинари, няма ли някой ден да станем напреднали, че да берем десертно грозде с 23 захарни градуса, да призвеждаме тикви за една казарма, пипер по 2.20 метра и т.н. и т.н. фукни?
Да ви е сладко всичко произведено това лято - аз днес ядох последната доматена слата за годината (от градината), парникови домати има и на пазара, при това целогодишно.
gnt69 - майстор
вт окт 23, 2018 8:38 pmpreslav написа:
Да ви е сладко всичко произведено това лято - аз днес ядох последната доматена слата за годината (от градината), парникови домати има и на пазара, при това целогодишно.
Блазе ви моята оранжерия пълна с домати ама зелено и ми свиди да го оскубя.
preslav - майстор
вт окт 23, 2018 8:38 pmgnt69 написа:
Щях да забравя, киселото зеле - след 2 седмици и то трябва да се заложи в бидоня.
Забрави да споменеш за коледната украса. Аз с нетърпение чакам да захладнее и да зареждам два свински бута в сол и 20-30 кила суджуци. :partyman:
Присабачвам се веднага с Банска капама, ракия има до шия, ама виното е кът, жената казва, че 180л. са за никъде.
kr1100 - майстор
[quote=preslav
[/quote]
Ябълики, круши задължително с карбамид. Под тях никакви опадали плодове / сухи,гниещи /. С карбамид се пръскат и опадалите листа.Аз не ги пръскам , но ги събирам на ленти с търмък/ гребло и като поизсъхнат Огин. Гори пуши и наторява.
А то за събиране на реколта има много още. Грени Смит а е полуобран. Цигулките са още в градината,райската ябълка и синапката имат още много време за бране. Имам и още грозде за бране. Да не говорим пък за мушмулите :?

gnt69 Искрено ти завиждам за старанието за Коледа
vlax - майстор
вт окт 23, 2018 8:36 pmkr1100 написа:
Трябва да си правя и садило 7 в едно за чесъна и балучките / дъска с 7 ф та около 20 мм през 10мм и за дълбочина 80мм .1 път натискаш и 7 дупки готови за набучване на скилидките.
Я пусни една снимка като го направиш.Не е ли през 10 см?
вт окт 23, 2018 8:38 pmpreslav написа:
За листата ми казаха, че се пръска, когато опадат поне 1/3, за карбамид не съм чувал, но благодаря за подсказката - ще попитам.
Малко инфо.

По времето на листопада ябълковите и крушовите дървета, нападнати силно през годината от струпясване, а черешите от цилиндроспориоза е желателно да се третират с 5-7 % карбамид. Уреята създава благоприятна среда за развитието на микроорганизми, които унищожвата мицела на струпясването и цилиндроспориозата. Затова се налага да се пръскат и окапалите около дървета листа, ето защо пръскането трябва да е обилно.

В края на листопада костилковите насаждения - праскови, кайсии, череши и бадеми се пръскат с 2% бордолезов разтвор, необходим за борбата със сачмянката и инфекциозната апоплексия.
vlax - майстор
вт окт 23, 2018 8:51 pmkr1100 написа:
gnt69 Искрено ти завиждам за старанието за Коледа
Той не само се старае ,но им и разбира,доказано. :partyman:

kr1100 пробва ли моторната пръскачка?
kuger - майстор
Ами да се отчета и аз. Градинката я освободих от тръби и маркучи. Събрах отпадъци, треволяк, листа и пуснах в действие фрезата. Това и беше първата сериозна работа след ремонта. Доволен съм, сега си имам и задна скорост.
Насях и една леха с чесън, утре още една, но по-малка ще е. Мисля си и една лехичка с балучка да бодна. Дотук добре, обаче след фрезоването всичко се покри пак с листа, пак ще играе търмъкът :)

Направих една глупост в оранжерийката, имам засети 5-6 корена краставица, имам и салатка за разсад в единия ъгъл. За да е простотията пълна, наредих и бидоните с джибри вътре :lol: Та за никаква дезинфекция не мога да говоря.
Мисля да бодна малко чесън и лук, за зелено и май ще мина без дезинфекция.

Всъщност с какво дезинфекцирате?

пп: Доста сте написали, докато се "борих" със съчинението си :-D

Та да допълня, тиквите ги изскубах, плодовете им станаха джуджета /провал/.
Събрах и касетка нар. Ореха даде доволно.
Зеле още не съм търсил, тия дни и това трябва да стане.

Още, заровил съм два паламуда в сол и един във фризера, за скарата на Никулден.
Следва и прътът с "играчките" за елха, но още не колят телета по село.
Ами, това е!
Имам и още работа по двора, ще я насмогна и нея лека полека.

gnt69, Жоре винтоверта се справя отлично с болтовете на джантите, скоро и него ще пусна в действие.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 629

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: