• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт окт 23, 2018 9:29 pmandy_forresite написа:
Осезателят е с до 2 метра жичка. Щом водосъдържателя е на тавана и не минава наблизо тръба гореща вода към радиатор, няма да стане с тези части.
По-добра автоматика от ел задвижка и диференциален термостат е само отделна помпа с диференциален термостат с отделен щранг за бойлера. Това е и подребдата като цена.
Кое наричате балон по бойлера?
Водосъдържател, топлоизолация, балтон.
Първото.
huntered - специалист
вт окт 23, 2018 9:29 pmandy_forresite написа:

Кое наричате балон по бойлера?
Водосъдържателя :)
filmatoplo - майстор
:) Събери частите и готово .
andy_forresite - майстор
Тогава не трябва да се слага на балона, защото няма да работи. Показаният 2-пътен вентил е НЗ. При достигане на зададената чрез термоглавата към него температура течният елемент притиска стержена и отваря циркулацията към бойлера. Водосъдържателят няма от какво да се загрее за да се задейства вентила. Освен с нагревателят си. Щеше да работи само на гореща тръба към някой радиатор, който също работи. Казвам "щеше" да работи, тъй като при huntered този начин няма как да се приложи без преправяне извън задължителните монтажи на частите.
Щом бойлерът е на тавана сигурно е голям. Мисля че си заслужава да се направи с диференциален термостат и ел задвижка. Всъщност повтарям съвета на двама съфорумци ... Е, дано е имало полза от писанията ми.
huntered - специалист
Имам радиатори на тавана и има възможност за закачане на сондата, но сега се усетих, че при спиране на радиаторите от термоглавите им няма да работи и подгряването на бойлера. Освен ако се монтира байпас на серпентината от медна тръба и ще има възможност по близо да се закачи сондата, но пък тук идва момента ако се монтира байпас не е ли по добре трипътен вентил с термоглавата. Или е все едно дали ще е едното или другото. Може би в цената ще има минимална разлика.
Бойлера ми е 80л но не е основният който се ползва. Имам друг 50л който се ползва по често. Той не е вързан към топлото.
andy_forresite - майстор
Би трябвало да продължи да работи и след притваряне на радиатор. Циркулацията през бойлера ще е започнала и подаващата тръба няма да изстива, защото през бойлера има непрекъснато циркулиране на вода. Сигурно разбра, но да си кажа - когато е горещ, влиза гореща и излиза гореща вода - има циркулация; когато се загрява, влиза гореща и излиза охладена, но горещата пак си е отворена, т.е. пак има циркулация. Зора му е да започне един път да върти през него. Като спреш горе радиатора, на чиято тръба ти е осезателя, никога няма да се стопли водата. Щом почне да връцка през серпентината, дори да спреш докрай радиатора, бойлерът ще работи към "парното" докато има огън в котела.
Майстори принципно казват за бойлера трипътния да е с байпас, само че аз го вързах без байпас и си работи екстра. Ползвам го като двупътен. Не можех да чакам 2 дни за доставка на двупътен, а и разликата в цената беше нищожна. Плюс това 3-пътния смесителен става за много неща, като подово и като антикондезен например. Докато 2-пътния или пуска вода или не пуска. Нищо не смесва.
venyfill - напреднал
вт окт 23, 2018 5:19 pmhuntered написа:
вт окт 23, 2018 12:45 pmvenyfill написа:
Обадиха ми се от фирмата по поддръжка утре ще дойдат да видят, споменаха за нова платка, ако не може да се оправи това, т.е. ще турят оборотна а тая ще я ремонтират... Та ще видим каква е работата утре.
Дано да се оправят нещата. И пиши после да разберем къде е бил проблема.
Мдааа, който не внимава с менютата... в super user menu има scraper type, и там се криел ключа от бараката. Софтуера, платката е и за ротационни горелки и от там се активизира вида на горелката обикновенна /напред назад/ и тип Greyco, /ротационна/, и се появява онуй другото меню с scrаper FW и другите 2 неща от снимките. Като му зададеш ротационна съответно обикновенния скрапер почва да мърда, защото си мисли че трябва да се врътка... :-D :-D :-D :-D . Профилактиката е готова! Проблемът е отстранен.... Буксата за комуникация дето не потръгва след пускане на тока не си прояви магарията но всички връзки бяха прегледани отново... Спрял съм му тока довечера ще го пусна да видя дали ще се бъзика с ON/OFF.
filmatoplo - майстор
пон окт 22, 2018 11:32 amfilmatoplo написа:
:? Тези неща не съм ги засичал в това меню -гаранция че са активирани в другото меню .

:-D Почти съм познал :supz: .напиши точно английската дума на която трябва да е :wink: .
venyfill - напреднал
ср окт 24, 2018 6:13 pmfilmatoplo написа:
пон окт 22, 2018 11:32 amfilmatoplo написа:
:? Тези неща не съм ги засичал в това меню -гаранция че са активирани в другото меню .

:-D Почти съм познал :supz: .напиши точно английската дума на която трябва да е :wink: .
"SCRAPER TYPE" 0-NORMAL, 1-INT
0:0; N:0
.... ще направя снимка...
:partyman:
huntered - специалист
На зеления дисплей тази опция я няма в супер менюто.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: