• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Тия кранове, които са сложени на входа и на изхода на котела, не знам дали нямат посока за движение на флуида. И ако е така, то този на изхода е сложен обратно. Ако имаш възможност махни го за проба.

Прикачен файл

rad.JPG
rad.JPG (3.85 KиБ) Видяна 1448 пъти
karatista - напреднал
вт окт 23, 2018 11:15 pmfbr написа:
Тия кранове, които са сложени на входа и на изхода на котела, не знам дали нямат посока за движение на флуида. И ако е така, то този на изхода е сложен обратно. Ако имаш възможност махни го за проба.
Ако има предвид на радиатора ..те всички са еднакви,нови и монтирани по еднакъв начин..но ще го сменя утре..
имам резерва..
borchoyor - специалист
пон окт 22, 2018 12:23 pmkaratista написа:
Здравейте!
шоп,
Ще ги сменя.Захранването на колекторите е ф18, пуснах само ф16 за 2те лири и 2та малки радиатора.

fbr,
ще ги сменим и тях тогава, камината не прегрява, вдига 60 , трудно..трябва да гори над 1 час на макс..при 1-2 затворени радиатори, това ме кара да се чудя дали не се задъхва с всичките радиатори който са около 15-16KW.. или е от сглобката..
Разширителният съд е на вторият етаж в банята, над лирата, т.е на най-високата точка.

borchoyor,
Помпата я сложих така, заради инструкциите в книжката...""HAML""..
С два крана са радиаторите http://prikachi.com/images.php?images/260/9424260U.jpg
Всеки си е индивидуален, без трипътници разни.
Тоя ли е проблемния радиатор? Доколкото се вижда от снимката е вързан обратно..
borchoyor - специалист
И си оправи РС, че с тва спиране и пускане, ако спреш лирата, да не стане беля.
karatista - напреднал
ср окт 24, 2018 8:27 amborchoyor написа:
Здравейте!
шоп,
Ще ги сменя.Захранването на колекторите е ф18, пуснах само ф16 за 2те лири и 2та малки радиатора.

fbr,
ще ги сменим и тях тогава, камината не прегрява, вдига 60 , трудно..трябва да гори над 1 час на макс..при 1-2 затворени радиатори, това ме кара да се чудя дали не се задъхва с всичките радиатори който са около 15-16KW.. или е от сглобката..
Разширителният съд е на вторият етаж в банята, над лирата, т.е на най-високата точка.

borchoyor,
С два крана са радиаторите http://prikachi.com/images.php?images/260/9424260U.jpg
Този е друг, 1.9 KW, нагрява за страх...но и другият е вързан така..а как трябва да са?
РС ще го оправя.
borchoyor - специалист
ср окт 24, 2018 8:46 amkaratista написа:
Здравейте!
шоп,

fbr,

borchoyor,
Този е друг, 1.9 KW, нагрява за страх...но и другият е вързан така..а как трябва да са?
РС ще го оправя.
Снимай тръбите долу откъдето идват, мисля че трябва топлата да влиза горе където си вързак студената, а студената отзад, просто да се сменят. Сигурно е близо до печката и затова работи, ама на последния му е зор. Ако не ти стига студената до отзад, поне сложи и топлата над студената, отзад обезвъздушител.
karatista - напреднал
ср окт 24, 2018 9:00 amborchoyor написа:
ср окт 24, 2018 8:46 amkaratista написа:

РС ще го оправя.
Снимай тръбите долу откъдето идват, мисля че трябва топлата да влиза горе където си вързак студената, а студената отзад, просто да се сменят. Сигурно е близо до печката и затова работи, ама на последния му е зор. Ако не ти стига студената до отзад, поне сложи и топлата над студената, отзад обезвъздушител.
На всички топлата влиза горе в дясно, студената излиза доло в ляво..
borchoyor - специалист
А откъде идват тръбите, струва ми се че е отляво, откъм студената, затова ти казвам, че трябва да ги обърнеш.
borchoyor - специалист
Терморегулатор на помпата имаш ли, че не виждам на снимките?
karatista - напреднал
ср окт 24, 2018 9:51 amborchoyor написа:
А откъде идват тръбите, струва ми се че е отляво, откъм студената, затова ти казвам, че трябва да ги обърнеш.
От ляво идват, да..т.е сега трябва да сложа топлата горе в ляво на радиатора, а студената, долу в дясно?
Терморегулатор нямам, имам само UPS, български..
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с обезвъздушаване на краен радиатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: