Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velislav07 - помощник
Здравейте колеги ,искам да сменя старата камина на дърва и да сложа нова на пелети,като използвам инсталацията.Все още проучвам марките и коя е по-добра и коя по не.Като цяло ме интересува някой компетентен да даде мнение за камини Лили,Алфа Плам и Еко Спар, но ако има и други добри предложения с радост ще ги излушам.За информация живея в къща на първия етаж и е около 100 кв с PVC дограма.
Постоянно ли ще гори или ще я палите след работа?
speka_rs - майстор
Грейко Бижу, ако ще се горят дървестни пелети, ако искаш слъчогледови да гориш тогава котел ще трябва.
zaid1127 - специалист
От трите които си изброил, предпочитам Лили. Алфа-та направиха промени, които не ми допадат, а и е по скъпа. Екошпара и Бижуто са в категория "Нещо което работи с пелети".
jabata - специалист
Ако си в къща, помисли дали нямаш възможност да инсталираш някое малко котелче някъде, с ретортна горелка, която да може да гори и слънчогледови, нискокачествени пелети или дървесен чипс.
При камините на пелети, недостатъка е, че горят само и единствено дървесни пелети, и то от хубавите. На практика се оказва че всичките камини искат хубави дървесни пелети. По-новите камини, вече могат да горят и по-нискокачествени, но там вече електрониката и датчиците са толкова много, че едва ли си струва. А при тези цени на пелетите в последно време.... които са винаги нагоре, просто не искам да коментирам.
grants - специалист
Алфаплам 13 кв.
Последна промяна от grants на чет окт 25, 2018 4:45 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Спора да започне -сега ,Бижуто било -нещо което работи с пелети .
bmahob - майстор
Алфа плам роботи с костилки и пилети :-D :-D :-D :-D :-D :drinkers:
velislav07 - помощник
камината ще работи в късния след обяд и до вечерта към 12 -1,идеята ни е основно на пелети да се отопляваме,живеем в къща,но няма подходящо място за котел затова и сме се спряли на камина пък и вече имаме изградена инсталация.Искам мнения за тези камини от хора ,който са запознати и да ми кажат коя е по-качествена ,като изработка и не е толкова претенциозна.
bmahob - майстор
Майтапа настрани от това което чета и съм виждал, алфа плам или грейко, или виктория

Тема "Каква камина на пелети да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: