чет окт 25, 2018 11:14 amg.botev написа: Здравейте,Я сподели първо каква квадратура ще топлиш, че винаги ме е учудвало някой като поиска 50кВт горелка.
искам да Ви попитам дали е възможно да се сложи горелка Грейко 50KW на котел Експерт 30KW чисто механично, защото не съм при котела да меря отвора в момента.
Като разбира се горелката така се регулира, че да не надвишава тези 30 киловата.
Идеята е, че искам да добявя отоплителни тела за следващата година и 30-ката няма да ми е достатъчна вече. Та тази година да си взема горелка и да продам моята а догодина да сменя и котлето.
Благодаря!
чет окт 25, 2018 11:38 amLazarGanev написа: Я сподели първо каква квадратура ще топлиш, че винаги ме е учудвало някой като поиска 50кВт горелка.Отоплявам къща на 4 етажа. 3 етажа по около 100-110 квадрата и един около 70-80. Къщата е без изолация единствено с алуминиева дограма. От тази година имам и прилична покривна изолация, което предполагам ще подобири нещата.
Съответно къщата се намира на няма и 10 метра от езеро, което прави ветрилника през зимата сериозен.
Миналата година нямах проблеми с градуси в къщата около 23-24, но и зимата беше топла. Притеснявам се, че догодина искам да оползотворя и оставащите 30-40 квадрата от четвъртия етаж. Съответно с една 50-ка и буферите, които добавям мисля, че нещата биха били по-добре оразмерени.
От сайта на Грейко гледам, че дори съм и на границата за тормално отопление без изолация дори и на 50-ката.