• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср окт 24, 2018 10:14 pmkaratista написа:
Грешката както казах..продухвах и разменях тръбите на колектора отново и вече няма проблем, ....
Абе 5-6 дни си я напъваме на макс и не може да стопли а няма минус още...

Пак не стана ясно къде е била грешката. Само с размяна едва ли се е оправила работата.
Борчо, пише за вързани обратно радиатори. Аз не го виждам това, ама щом е споменал някой, Каратиста да си ги провери нещата.
Според мен, тая камина е достатъчна, ама трябва да си гори постоянно.
borchoyor - специалист
чет окт 25, 2018 3:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 24, 2018 10:14 pmkaratista написа:
Грешката както казах..продухвах и разменях тръбите на колектора отново и вече няма проблем, ....
Абе 5-6 дни си я напъваме на макс и не може да стопли а няма минус още...

Пак не стана ясно къде е била грешката. Само с размяна едва ли се е оправила работата.
Борчо, пише за вързани обратно радиатори. Аз не го виждам това, ама щом е споменал някой, Каратиста да си ги провери нещата.
Според мен, тая камина е достатъчна, ама трябва да си гори постоянно.

http://prikachi.com/images.php?images/260/9424260U.jpg за тоя радиатор ти казвам, ама каратиста каза, че и другите са така...
чет окт 25, 2018 3:33 pmborchoyor написа:
...
http://prikachi.com/images.php?images/260/9424260U.jpg за тоя радиатор ти казвам, ама каратиста каза, че и другите са така...
Виждам радиатор, свързан с две тръби, но не вдявам коя е свързана с "топлия" и коя със "студения" колектор. Само предполагах, че може да е объркано свързването, както и проблем с тия кранове, дето сигурно са с посока.
Както и да е. Каратиста вече са топли. Може да са появи покрай новата печка.
borchoyor - специалист
Убао, щом не ти се глеа сбръкано..., Според мене е сбръкано, то може и така, ама е тегаво за системата...
borchoyor - специалист
Очаква се горе да вържеш от топлия колектор на първия вход, тука е обърнато, сигурен съм, освен ако студената не е вързана горе, тогава вече е ептен сбъркано...
Борче, щом си го видел, така да е.
Исках Каратиста да поясни, ама няколко пъти вече мъгляви, кога стане дума за конкретни неща.

Как е по пазаре? Мехомия седи ли още?
borchoyor - специалист
Ти откога не си бил по Разлог, коя година за последно си бил??? Ако питаш за Мехомия ресторанто, баяаа отдавна го нема... Кой набор си, че нещо се замислих?
чет окт 25, 2018 10:18 pmborchoyor написа:
Ти откога не си бил по Разлог, коя година за последно си бил??? Ако питаш за Мехомия ресторанто, баяаа отдавна го нема... Кой набор си, че нещо се замислих?
За последно.....2007ма.
шейсе и 7ма сам. В поделението бех 86-90та. После още неколко годин бех заврян...
Отдавна ми се ще да намина, ма доста време отлете и дали че има с некой да се видим?!!

Майната му! На Каратисто да е топло, а ние че се оправиме!
karatista - напреднал
Благодаря за помощта, господа!
Купих си прити с риза 29KW, Общо 37 и точно с 1 дърво и затворени вратички, вдигна 70 градуса, сгря цялата къща за 20 минути, само 1 регулатор да сложа и РС да оправя,
По радиаторите нищо не съм обръщал, абсолютно на всеки топлата влиза горе в дясно, а студената излиза от долу в ляво.Помпата е на ляво, поради снимки в опътването :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с обезвъздушаване на краен радиатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: