Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
plamen6703 - майстор
Почва да става "интересно" :cool:
cholev - майстор
Ц. Много професионалист - аз само инцидентно. Айде отново 300 страници скука и рекламни материали :-D
Djack - специалист
Няма как, при положение , че те мързи да изчистиш детайлите, които ще заваряваш от ръжда и окалина да имаш претенции към електрожена! Ако ще и най-скъпия електрожен да имаш, да пали дъгата без дори да го включваш в контакта, заварката ти пак ще е компрометирана, защото, по един или друг начин тези съединения влизат в заваръчния шев! Аз също не съм професионален заварчик, макар че имам тапия, но дори и асмалък да заварям, гледам мястото на шева да е почистено! Дори чисто естетически заварката става по-добра! :partyman:
dragozow - майстор
Да не говорим, че ако отидеш да работиш това за пари е просто недопустимо да заваряваш разни ръжди. Панайот правилно го е казал, за асмата става, но това не значи, че е правилно. Това е все едно да боядисваш върху гланца на старата боя без да шкуриш, става, но е компромис.
Djack - специалист
Аз работя на място където често се правят отговорни заварки! Като казвам отговорни, имам предвид високи температури и налягания на оборудването! Разбирай, че всяка заварка се снима! Всеки кофти заваръчен шев може да коства загуби на много пари и човешки животи! При нас, към всеки заварчик, има човек, който почиства и подготвя мястото за заварка! Като не излезе няколко пъти контрола, познай кой сменят? ..... Много рядко е заварчика! :wink:
dim_dimov - напреднал
Хора, вие нормални ли сте и изобщо четете ли какво пиша :lol:
Ако ида да работя като заварчик за пари няма да работя с тоя китайски боклук!
Купих тоя боклук като си мислех, че ще може да заварява поне колкото стария ми електрожен. Излъгах се, не може да заварява като стария ми електрожен. Тоя боклук не става за асмата, не става и за портата на село.
Ще го дам на ХЕИ да заваряват с него в стерилна среда :lol:
Ха наздраве на търговците на китайски боклуци :drinkers:
Djack - специалист
чет окт 25, 2018 10:06 pmdim_dimov написа:
Купих тоя боклук като си мислех, че ще може да заварява поне колкото стария ми електрожен. Излъгах се, не може да заварява като стария ми електрожен. Тоя боклук не става за асмата, не става и за портата на село.
Снимай го поне да видим! Иначе всичко граничи с празните приказки!
А ако ще го изхвърляш, мога да ти пратя данни,да ми го изпратиш да го тествам и да видя защо аджеба, тоя електрожен не ще да заварява!
agj - майстор
чет окт 25, 2018 10:17 pmDjack написа:
+1.
dim_dimov - напреднал
чет окт 25, 2018 10:17 pmDjack написа:
чет окт 25, 2018 10:06 pmdim_dimov написа:
А ако ще го изхвърляш, мога да ти пратя данни,да ми го изпратиш да го тествам и да видя защо аджеба, тоя електрожен не ще да заварява!
Извинявай ти нормален ли си? Къде съм казал че електрожена не може да заварява? Електрожена не пали като има ръжда, толкова по въпроса. Прочети от началото на въпроса и стига с тия тъпи предложения и празни приказки. Тествал съм го, тествал съм и работя с други електрожени и тва съм написал, ама нямат такъв проблем. Който не може да чете да не ме занимава с глупости че аман от професори по заваряване!
Djack - специалист
Ти къде видя, че съм казал, че електрожена не може да заварява??? Чети между редовете, навсякъде се мъча да кажа (и не само аз) по меко, че причината е в теб! Дали съм нормален или не ........... знаеш ли?!?
Когато не искаш мнение на пишеш в такъв форум, ако искаш да хленчиш, използвай БГМама, макар, че съм сигурен, че и от там ще те наритат!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: