Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Какъв срок за производство? Нали постоянно се произвеждат горелки и има части на склад - поръчваш днес на сервиза си, утре пристига при него. По спомен главата за RB20 е към 350лв.
milenskior - специалист
Цената на глава за RB20 е 250 лв (от преди месец).
Един приятел си купи от Бургас
Sabonis - специалист
накой може ли да ми каже причина за обратен огън, може ли да е от затворена клапа на котела
пет окт 26, 2018 12:30 pmSabonis написа:
накой може ли да ми каже причина за обратен огън, може ли да е от затворена клапа на котела
Леле, това на горелка Грейко ли? Я разкажи по подробно! Не сработи ли защита?
Редовно си душа котела с клапата. Досега проблем не е имало.
filmatoplo - майстор
Топлина връща назад -от задръстен комин ,от задръстен котел,от затворена клапа,от спиране на тока по време на работа ,ако няма тяга комина -в режим изчакване се оставя вентилатора да върти на малък %.Познава се по това че -малката тръба на горелката не трябва да топли назад , ако топли се търси причина в горните неща .
Sabonis - специалист
пет окт 26, 2018 1:22 pmfilmatoplo написа:
Топлина връща назад -от задръстен комин ,от задръстен котел,от затворена клапа,от спиране на тока по време на работа ,ако няма тяга комина -в режим изчакване се оставя вентилатора да върти на малък %.Познава се по това че -малката тръба на горелката не трябва да топли назад , ако топли се търси причина в горните неща .
една от причините е че бях затворил клапата почти нацяло като се прибера ще погледна за другите причини, комина го чистих лятото, мисля тази причина да я премахна. ще видя при отворена клапа как ще е.исках да не излиза топлото през комина.
andy_forresite - майстор
В случая е от клапата.
Всички котли на твърдо гориво имат клапи към комина. Няма как. Дървата и въглищата трябва да могат да изгорят до степен постигане на максималната обявена мощност. Или поне на номиналната такава. Когато се запалва с вестници, съчки и т.н., коминът е студен и за да не пропуши като парен локомотив, клапата се отваря докрай. Някъде се шунтират и цели ходове и става директна връзка огън-комин. По някое време всичко се е темперирало и толкова голям излаз към комина (сечение на фукса/позиция на коминната клапа) не е нужен - може да се притвори без да има проблем.
Разликата е в оформянето на профила на клапата, т.е. колко разстояние са оставили в завода. Целта винаги е безопасност. Няма как котелът да излезе от завода с клапа, която 100% затваря пътя на пушека към комина. Това би направило производителят редовен клиент пред всякакви инстанции, експертни групи и комисии. Някои хора се чудят "абе затворил съм всички клапи докрай и пак си гори". Ами, така трябва да е.

В случая с този котел Х се е получил обратен огън затова, че огънят от горелката няма нищо общо с клапата на котела. Едното е добавено въпреки наличието на второто и сега ползвателят трябва да се досети какво да прави с тази клапа. Тя "до вчера" е правила нещо, но "до вчера" котелът не е бил с горелка. Обзалагам се че производителят на котела и производителят на горелката не са имали никаква представа, че някой ден тези две изделия ще заработят в една система.
Sabonis - специалист
пет окт 26, 2018 2:40 pmandy_forresite написа:
В случая е от клапата.
Всички котли на твърдо гориво имат клапи към комина. Няма как. Дървата и въглищата трябва да могат да изгорят до степен постигане на максималната обявена мощност. Или поне на номиналната такава. Когато се запалва с вестници, съчки и т.н., коминът е студен и за да не пропуши като парен локомотив, клапата се отваря докрай. Някъде се шунтират и цели ходове и става директна връзка огън-комин. По някое време всичко се е темперирало и толкова голям излаз към комина (сечение на фукса/позиция на коминната клапа) не е нужен - може да се притвори без да има проблем.
Разликата е в оформянето на профила на клапата, т.е. колко разстояние са оставили в завода. Целта винаги е безопасност. Няма как котелът да излезе от завода с клапа, която 100% затваря пътя на пушека към комина. Това би направило производителят редовен клиент пред всякакви инстанции, експертни групи и комисии. Някои хора се чудят "абе затворил съм всички клапи докрай и пак си гори". Ами, така трябва да е.

В случая с този котел Х се е получил обратен огън затова, че огънят от горелката няма нищо общо с клапата на котела. Едното е добавено въпреки наличието на второто и сега ползвателят трябва да се досети какво да прави с тази клапа. Тя "до вчера" е правила нещо, но "до вчера" котелът не е бил с горелка. Обзалагам се че производителят на котела и производителят на горелката не са имали никаква представа, че някой ден тези две изделия ще заработят в една система.
прав сте, горелка грейко стар съм присадил на котел виадрус, все още донастройвам как ще гори най добре. явно с почти затворена клапа няма да стане. мислих вариант с някакъв електромагнит да я затваря когато вдигне определена температура, но ще видя как може да стане. или трябва да намеря най удачното положение на клапата да не ми създава проблеми. благодаря за изказаните мнения.
fbr - майстор
пет окт 26, 2018 3:22 pmSabonis написа:
мислих вариант с някакъв електромагнит да я затваря когато вдигне определена температура, но ще видя как може да стане. или трябва да намеря най удачното положение на клапата да не ми създава проблеми.
Ето една идея за размисъл.

Прикачен файл

reg1.JPG
reg1.JPG (29.22 KиБ) Видяна 2023 пъти
Здр.някой ползволи пелетна горелка на марка ferooli sun p7 да ми изпроти неговите пораметри,настройки че мойто гори за 24 часа 3 чувала пелети температурата на водата е 60 градуса дву итажна къща 100 квадрата и бойлер 120 литра .
Във тука някои са писали че горят по малко
Моля да ми изпратите вашите параметри,наснройки на горилката
На yashar11@abv.bg :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: