• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 629
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Айде, офицялно се закрива сезонАт! Живи-здрави всичките! Честито на именниците! Честит празник и на майсторите :-) ! За мен няма кат дрехи, че никаква не я свъших, нооо.... живот да е пред нас!
Снимки на софри и подредени градини, моля ;-)
kr1100 - майстор
пет окт 26, 2018 9:38 amn_a написа:
Айде, офицялно се закрива сезонАт! Живи-здрави всичките! Честито на именниците! Честит празник и на майсторите :-)
Kaк така ще се закрива сезона. Сега започва : пръскане, варосване, зариване на лози, има за обиране тикви, райска ябълка, мушмули , че и бучене в оранжерията на салатки,лук,чесън,спанак....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет окт 26, 2018 11:04 amkr1100 написа:
пет окт 26, 2018 9:38 amn_a написа:
Айде, офицялно се закрива сезонАт! Живи-здрави всичките! Честито на именниците! Честит празник и на майсторите :-)
Kaк така ще се закрива сезона. Сега започва : пръскане, варосване, зариване на лози, има за обиране тикви, райска ябълка, мушмули , че и бучене в оранжерията на салатки,лук,чесън,спанак....
То това е извънсезонно :-)
Руска, напълно съм съгласен и офицялно честитя на сички Митаци, Митки , Димитритки и производните им, като закривам градинския сезон.
Остава само да прекопая, а от тука до следващия ше е така:
https://photos.app.goo.gl/TZrAnUqrKf4xDjHK9
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет окт 26, 2018 11:48 amТрифон П.Трифонов написа:
Руска, напълно съм съгласен и офицялно честитя на сички Митаци, Митки , Димитритки и производните им, като закривам градинския сезон.
Остава само да прекопая, а от тука до следващия ше е така:
https://photos.app.goo.gl/TZrAnUqrKf4xDjHK9
Ууууу, "грозна работа"!!!
:lol: :lol: :lol:
Сачът не е ли по-добре във фурната? Питам, щото аз нашия го убих преди сто години на първо миене и нямам опит
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет окт 26, 2018 11:04 amkr1100 написа:
... райска ябълка....
Какво я правиш райската ябълка? Аз този плод го преоткрих в супер положителен смисъл преди година
пет окт 26, 2018 11:55 amn_a написа:
...
Сачът не е ли по-добре във фурната? Питам, щото аз нашия го убих преди сто години на първо миене и нямам опит
По добре е, ама друго си е да подпуши, да замирише. Нищо, че е голяма цапотия.
Един път само го мих, че ми загоря нещо. То преди миенето го стъргах, а после си го обгарях наново. Инак не се мие. Само го бършеш и по честа употреба, че да не граняса. Както джезвето- не се мие.
Ръчния ляб става един път. Нищо общо с домашния от хлебопекарна, а за купения дума да не става.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет окт 26, 2018 12:39 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ръчния ляб става един път. Нищо общо с домашния от хлебопекарна, а за купения дума да не става.
Тука ме подпали. Искам, моля, всичко подробно за ляб на сач!
Само Пресли да ни ма бий, че не сме в софра раздела и да имаш желание да месиш.
Рецептата на Туню:
-половинка брашно, ползвам най евтиното от Кауфланд.
-8-10 гр. жива мая. Обикновено 8, че кубчето да ми стигне за 5 хляба. Ако бързам- 10.
Противно на твърденията на видни френски хлебари, че хубаво тесто се прави с много вода, при мен отиват само 200мл.
-маята разтварам в 50мл. топла вода с ч.л. захар и ч.ч брашно.
-изчаквам да шупне- да напълни ракиена чашка почти до горе.
-в голяма купа или тава съм сипал 450 гр. пресято брашно, с 1.5 ч.л. сол и 0.5 захар.
-правя кладенче, изсипвам маята и 2 с.л. олио
-меся
-......меся
-..............меся докато тестото ми хареса- поело е всичкото брашно или ако е твърдо добавям мъъъъничко вода. Обикновено сичко е точно и накрая започва леко да лепне.
-поръсвам с малко от останалите 50гр. брашно, завивам с найлонче
-мятам във фурната, нагласена на 50 градуса, за точно 35 минути.
В същото време и сача е там, за да се темперира.
-премесвам с още малко брашно и обратно във фурната за още 35
-премесвам с останалото брашно
Ако нямам много време, оформям хлябовете /хлебчетата/. Ако не бързам:
-обратно за още 35 минути.
Виден български шкембе-хлебар премесва до 6 пъти тестото.
- оформям си тестото, нареждам на сача, поръсвам с брашно и покривам с найлончето, нагласям хронометъра на 35, сача на дъното на фурната и чакам.
Хронометъра е да не се отплесна, че да превтаса, а ако трябва, изчаквам още малко да се надигне.
- с остър нож правя разрезите.
-навивам термометъра до дупка за 15 мин.
-намалям газта на 180 за още ок. 30 мин.
-гледам важно и наблюдавам професионално процеса
-след 2-3 малки, хлябът е като на снимката, а аз гордо минавам на бира.
https://photos.app.goo.gl/k5Tu5G7S8c4ZTgRd7
Секи път се тъй става.
И да не ти пука ко казват френските хлебари за грамажите. Кило хляб можеш да направиш и с 1 грам мая.

В началото фурната е на долен реотан и вентилатор. Така, за да загрее добре сача. Нали имитираме истинска пещ я. Като минат 15 те минути, нагласям горе и долу.
То всяка печка е различна де. Времената са си моите, а на тебе както ти харесва.

Тъй кът стани, се тъй става
https://photos.app.goo.gl/1KTNQj3aQEQvDbux6
Росен пресен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет окт 26, 2018 6:42 pmТрифон П.Трифонов написа:

Секи път се тъй става.

Тъй кът стани, се тъй става

Росен пресен.
Тъй кат стани начииии
  • 1
  • 68