Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб окт 27, 2018 8:07 amТрифон П.Трифонов написа:
пет окт 26, 2018 11:15 pmzlatev75 написа:
Айде да се включа и аз с малко закъснение котлето с горелката вече в експлоатация със слънчогледови пелети
Честито! Месец и малко от как си я купил.
Колко дни я караш, как върви слънчогледа, от къде го взе, колко пари, гори ли добре, пепел, шлака...? Разкажи малко де!
То няма кой знае колко за споделяне още запалих ме я със дървесни клас-а на wolf изгорих около 30кг от тях като го паля вечер след работа от18.00 до към 23.00 гори перфектно с тях.
От два дни горя слъчонглед на Биомаса Сливен от 250лв за тон засега е всичко е ок малко повечко пепел ми се струва че ще има но то си е нормално като почна редовно да паля ще дам повечко инфо как е
съб окт 27, 2018 12:46 pmzlatev75 написа:
...слъчонглед на Биомаса Сливен от 250лв за тон засега е всичко е ок малко повечко пепел ми се струва че ще има но то си е нормално като почна редовно да паля ще дам повечко инфо как е
Две години горих от тях. Миналата година си запазиха зимните цени през лятото, с обяснението, че нямало слънчоглед и тая година минах на друг производител. Добри са, а за пепелта не само ти се струва.
.....тая година минах на друг производител.
[/quote]

Кави взе ако не е тайна и от къде
съб окт 27, 2018 1:19 pmzlatev75 написа:
Пелетимаркет.
Влизаш в затвора /Варненския и само за малко/.
Горят също както сливенските. В сезалови чували по 25 кила. Голямо удобство.
съб окт 27, 2018 1:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб окт 27, 2018 1:19 pmzlatev75 написа:
Пелетимаркет.
Влизаш в затвора /Варненския и само за малко/.
Горят също както сливенските. В сезалови чували по 25 кила. Голямо удобство.
Благодарско
huligancho - напреднал
Привет на всички. Аз за първа година съм на пелети. С Грейко 30 съм. Заредих слънчогледови пелети на Ойропак Попово на 144 лв/тон в бигбегове. За всеки случай взех 7 тона. За сега доволно... :razz:
g.gushterov83 - специалист
съб окт 27, 2018 10:20 amТрифон П.Трифонов написа:
И аз да са пофаля- вече 5 години имам GTR и всяка вечер го припалвам в сънищата си.
Бе напишете нещо по така, по подробно за тес новите джаджи! Бачкат ли добре, обръщате ли им необходимото внимание, жената ревнува ли.......?
Да взема да отговоря като бивш собственик на "черно-бяла" горелка и сега със Star. В устройството и респективно в работата на горелката няма никаква разлика (освен, че е добавено вентилаторче на мотора на големия шнек). Част от настройките се правят малко по-различно, но се свиква лесно. Новият контролер има едно ценно удобство - запаметяване на настройки за четири различни горива, изключително полезно за такива като мен с три вида пелети вкъщи.
Иначе аз смених горелката заради Wi-Fi модула и с леки забележки съм доволен, вече ходя при котела дамо да сипвам пелети и да чистя, а паля, гася и следя горенето Online :-D . Като цяло е доста по-удобно и прилично изглеждащо от вариант NPBC Monitor и TeamWiewer. Платих си да си начеша крастата, така да се каже. Иначе пак си отделям същото време на топлото, само дето вместо дисплея на горелката гледам този на телефона или на компютъра и жената не се дразни защото съм и пред очите :wink:
Последна промяна от g.gushterov83 на съб окт 27, 2018 11:21 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Може ли клипче да видим какво се вижда? Когато нашите двуцветни телевизори приключат поетапно всички ще минем на цветните.
Мога ли да си променям процентите вентилатор от километри? Вкл и изкл ясно. На мен ми липсва он лайн зяпането. Друго си е да съм на 60 км от вкъщи и да го видя дали гори.
filmatoplo - майстор
:wink: То е измислено отдавна още преди новия дисплей с вай-фай -един приятел постави онлайн камера пред горелката и си я гледаше когато поиска от компютъра и телефона :lol: :lol: :lol: апропо моя вай-фай е 40 годишен даже и пелети сипва в бункера :-D
Благодаря, Гущеров!
Завиждам ти.
Вече предпочитам да са набия в горелното, та да си гледам мъжката работа.
За сега са въздържам от цветния тевелизор. Ако нямах други занимавки, бих избухнал.
Подхвърлих за лаНдата в Натурела - нищо не казаха.
Ако Грейко са дърпат, искам да мога да си го купя свободно.

Филме, то наще вече са Вай-вай.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: