• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
нед окт 28, 2018 5:00 pmhuntered написа:
Направи:
MODULATION
- mod.effect [%] 0:50 N:50
- mod.deltatemp 0:10 N:15(примерно) - тук съм те подвел. карах по спомени. писал съм хистерезис в предния пост

TERMOSTAT
- room + tempA 75
- хистерезис 10

така би трябвало да модулира
при тези настройки, ако си на 4-та степен, при достигане на 65*С модулира от 4та на 2ра степен. работи на 2ра степен докато достигне 75*С и гаси.

модулацията може да не ти се включва ако са намалени процентите в пелет трим. така се намаля и мощността на горелката.
Tony 123 - напреднал
Т 75 хистерзис 15 модулация 50 делтатемп 10 пелетрим 100
huntered - специалист
Ето го и термостата

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (103.55 KиБ) Видяна 1732 пъти
huntered - специалист
На дисплея на горелката колко градуса ти показва на водата?
Tony 123 - напреднал
Включи се но под 3 степен не работи минах 4 и включи ок мерси за помощта много много баене беше преди да ви попитам за настройки а впрочем много ли разход прави тази горелка досега бях с марели пб40 но не се самопочистваше и наи имам 4 тона пелети от бор с пясък много в тях та тази няма настройки като марели пб40 уни пел и ми се виждаше досега без модулация че харчи много повече от марелито а е 28 киловата уж
Tony 123 - напреднал
нед окт 28, 2018 5:09 pmhuntered написа:
Ето го и термостата
Красавец е термостата
Tony 123 - напреднал
Какво ще кажете да и метна един контролер натурела горелката е хубава заслужава си инвестиция 300 лв за цветния доколкото знам цената по добре ли ще гори процеса и по добър разход ли ще и настроим като настройки някой правил ли го е вече не че съм много знаещ затова питам диагностик съм на камиони от 10 години и колкото за толкова ще го вържа и ще му прехвърля паузите и подаванията на шнек като заначало
Tony 123 - напреднал
Какво ще кажете да и метна един контролер натурела горелката е хубава заслужава си инвестиция 300 лв за цветния доколкото знам цената по добре ли ще гори процеса и по добър разход ли ще и настроим като настройки някой правил ли го е вече не че съм много знаещ затова питам диагностик съм на камиони от 10 години и колкото за толкова ще го вържа и ще му прехвърля паузите и подаванията на шнек като заначало
filmatoplo - майстор
Ще работи по добре -имаш вече реални 3 степени на които си модулира +още 1 изчакване :wink: Цветното струва 216 лв +доставката там 5-7 лв. :wink: Но нагревателя го минаваш през реле контакторче оти е 1200 вата- щото платката и е кеф до 500 вата натоварване то си го пише в инструкциите де :wink:
Tony 123 - напреднал
нед окт 28, 2018 6:11 pmfilmatoplo написа:
Ще работи по добре -имаш вече реални 3 степени на които си модулира +още 1 изчакване :wink: Цветното струва 216 лв +доставката там 5-7 лв. :wink: Но нагревателя го минаваш през реле контакторче оти е 1200 вата- щото платката и е кеф до 500 вата натоварване то си го пише в инструкциите де :wink:
Ок контрактори имам много а някой правил ли го е да взема база данни за настройки на вентилатор и първоначална доза и доколкото разбрах има модулация пи температура димни газове когато се захапа котела намалят степените вярно ли съм разбрал
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: