Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dorzo - специалист
Този новия софтуер за управление през смартфон е доста тъп или пък аз съм тъп.Има статистика само за колко пелети гори на час.За мен най-важната статистика е колко време на коя степен гори.Така си регулирам степените.Пък сега как да разбера колко е горяла на първа,втора или трета.Преди си беше лесно-жълтичко,червеничко,лилавичко...:-)
filmatoplo - майстор
:wink: Баце на колата пише ли ти на коя скорост колко ти харчи -знаеш си на разхода на 100 :wink: може да го приемеш като шега ако си тънкообиден :wink:
пон окт 29, 2018 3:05 pmico_3 написа:
...но стърженто продължава.Чува ми се че е някъде по отзад и сякаш и там има нагар.
Е как няма да стърже? В тръбата е бутната една пружина и по някое време, някоя пелетка са намушква между тях. Пружинката е фиксирана само от към мотора радиално, а по дължина е свободна да са мандахерца.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=944022 time=1540839277 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=943939 time=1540818353 user_id=41172]
...но стърженто продължава.Чува ми се че е някъде по отзад и сякаш и там има нагар.
[/quote]
Е как няма да стърже? В тръбата е бутната една пружина и по някое време, някоя пелетка са намушква между тях. Пружинката е фиксирана само от към мотора радиално, а по дължина е свободна да са мандахерца.
[/quote]
Пружината стърже на празен ход без да подава пелети.Сега видях че малкия шнек е на около 1 см навътре от края на тръбата при вас така ли е?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, трябва да е наравно
filmatoplo - майстор
Спиралата лежи свободно в тръбата -затова си прискърцва при въртене защото се опира по тръбата .И да -ако прегрее спиралата особено това се получава при повече работа на 1 и изчакване ,лоша тяга и затваряне на клапи -та пружината се откалява и при бутане на пелети с времето се свива ,някъде с 1 сант ,другаде с 2 -рекорда е с 5 :wink:
ico_3 - специалист
А някакви идеи как да разреша проблема със стърженето понеже комина ми е залепен за стената на спалнята и яко се чува :-)
LazarGanev - "Велик майстор"
Сменяш спиралата. Това е пресен случай от днес:

Прикачен файл

Шнек.jpg
ico_3 - специалист
[quote=LazarGanev post_id=944035 time=1540841400 user_id=5782]
Сменяш спиралата. Това е пресен случай от днес:
[/quote]

От къде мога да си купя?Сам дали ще мога да я сменя?
gnt69 - майстор
Аз миналата седмица опъвах на приятел с колан за укрепване на товари. От 26 сантиметра я направих 30. Четири сантиметра се беше върнала назад, ама купил РБ30 за 120 квадрата щото била със 100 лева по скъпа от двайската. После малко го посъветвах с чука да сочи направо че гледаше накриво и стана като нов :partyman:
Последна промяна от gnt69 на пон окт 29, 2018 9:44 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: