Доста години се топлех с Виадрус U22, но явно по-малък (не помня киловатите). В горивната му камера (до долният ръб на горната вратичка) се събираха 25 кг въглища. От там до горе го тъпчех с вестници (почти един труд или 24 часа) тънки и по-дебели разпалки. За разпалки се ползваше стара чамова дограма събирана по улиците на Варна. Така пълен при настроена температура на водата 70 гр изкарваше около 12 часа. Тъй като коминът ми хич го нямаше с тегленето, задната клапа стоеше отворена на цяло. Въглищата бяха руски по 400 лв тона. Водеха се пресяти. Не винаги съм го пълнел до горе. Опитно бях сметнал, че на час ми гори една лопатка за смет пълна колкото може да събере. Така си го зареждах. Пет часа-пет лопатки, седем часа-седем лопатки. Отоплявам 97 кв панелка на последния седми етаж. Външна изолация 4 см фибран и PVC дограма. Загрявах и 120 литров бойлер.
Сложи (покрии цялата скара с дърва тънко нацепени на филийки или смачкани вестници на топки да покрият скарата отпред на вратичката нацепени дърва на тънко да я затворят изсипи въглищата отгоре и и ги разстели равномерно пали отпред при вратичката...
Така паля от както съм го купил с 10 кила кара 8-10 часа от палене до палене не пада водата под 20 градуса ... Котела е 29 ка топля 120 кв
Успех