• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
Наистина съм ви супер благодарна,че ми давате толкова добри съвети
Утре съм при гумаджията за:
1. Игличка-дано са стандартни
2. Инструмент за развиване на игличка
3. Метална капачка- честно казано не знам кво да правя с нея/не се смейте,руса съм/
Металната капачка има гумено уплътнение, стяга са яко и балона остава напомпен. Съдинката де.
filmatoplo - майстор
От как ползвам метални капачки по обезвъздушителите на слънчевите инсталации -ше умрем от глад :wink: ами спря да се изпарява течност :lol:
iliana - специалист
Купих си от магазина метална капачка за 15стотинки
Засега няма да сменям игличката
При мерене на налягане пада малко налягането нали
Направихме го на 1 бар
Измерихме го два пъти и сега е на 0.8
След колко време да го измеря пак,да сме сигурни че държи металната капачка
saraneron - специалист
Колеги,при мен се случват странни неща със системата ,която възстанових преди седмица. Сутрин ,налягането в системата е 3 бара ,като напече и завърти помпата става 3.2/3.4 до тук нормално.Вечер ,като залезе слънцето отново 3 бара.ОБАЧЕ ,по късно ,като се запали камината и се пусне парното ,което загрява и бойлера през втората серпентината, налягането в солара пада на 1.4 бара.Сутринта при изгаснала камина налягането в солара отново е 3 бара?Няма физическа връзка между солара и парното ,освен общия бойлер. :проба: :?
нед окт 28, 2018 1:55 pmiliana написа:
Купих си от магазина метална капачка за 15стотинки
Засега няма да сменям игличката
При мерене на налягане пада малко налягането нали
Направихме го на 1 бар
Измерихме го два пъти и сега е на 0.8
След колко време да го измеря пак,да сме сигурни че държи металната капачка
Достатъчно е да се наблюдава манометърът който е поставен на инсталацията.
Запомня се колко е на студена водичка, на топла водичка ....
Тръгне ли на някъде, има проблем.

saraneron, мога да си обясня защо пада налягането, но как става възстановяването на вчерашните стойности, ми е .......пълен да го кажем Х.
saraneron - специалист
вт окт 30, 2018 6:38 pmsaraneron написа:
Колеги,при мен се случват странни неща със системата ,която възстанових преди седмица. Сутрин ,налягането в системата е 3 бара ,като напече и завърти помпата става 3.2/3.4 до тук нормално.Вечер ,като залезе слънцето отново 3 бара.ОБАЧЕ ,по късно ,като се запали камината и се пусне парното ,което загрява и бойлера през втората серпентината, налягането в солара пада на 1.4 бара.Сутринта при изгаснала камина налягането в солара отново е 3 бара?Няма физическа връзка между солара и парното ,освен общия бойлер. :проба: :?
:? :? :?
вт окт 30, 2018 7:01 pmsaraneron написа:
Е общото де.
Спукана серпентина, ма коя...? Сигурно на печката. Като стопли, отваря се и налягането от солара пада, щото се губи в печковото. Някой сети ли се да го гледа и него.
Не знам обаче как става номера с нормалното налягане в соларната сутрин.
Може да греша, но логично е да се търси в бойлера причината.

Сетих са. Налягането в тръбопровода е 3 бара и възстановява соларното.. Тогава обаче, спуканата трябва да е соларната серпентина ......или и двете (???) ....
saraneron - специалист
вт окт 30, 2018 7:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 30, 2018 7:01 pmsaraneron написа:
Е общото де.
Спукана серпентина, ма коя...? Сигурно на печката. Като стопли, отваря се и налягането от солара пада, щото се губи в печковото. Някой сети ли се да го гледа и него.
Не знам обаче как става номера с нормалното налягане в соларната сутрин.
Може да греша, но логично е да се търси в бойлера причината.

Сетих са. Налягането в тръбопровода е 3 бара и възстановява соларното.. Тогава обаче, спуканата трябва да е соларната серпентина ......или и двете (???) ....
Налягането в парното е 1.8 бара по манометър до пълначката.Като източвах солара източиха към 9 литра и нищо повече не течеше.Парното си работи нормално,грее бойлера.Има електромагнитен клапан който отваря на 38 градуса и пуска топло към серпентината.
Сложна система, ама просто направена.
Затвори крана / ако го има/, отсечи "парното" от пълначката и гледай ко са случва с наляганията в двете независими, ама обединени, в бойлера, системи!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Разшерителен съд ,налягане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: