Най - вълнуващия въпрос зимно време.
calcaneus86 - напреднал
Камината е италинска, а запалката се води 350 вата. Има инвертор с мощност 500 вата, който въпреки данните за 350 вата, при всяко стартиране вкл. аларма, че е претоварен откъм мощност, но само първите няколко секунди и после си показва, че не е претоварен. Така си работи месец, за който е стартирана 20 пъти камината. Преди два дни не успя да запали пелетите. Смених запалката с нова и тръгна както преди. Днес обаче пак същият проблем - пак е изгоряла запалката явно. Въпросът ми е може ли заради явно неотговарящия по мощност инвертор да гори запалката. Вероятно при стартиране камината консумира повече от 500 вата. Инверорът е Кемот 500 ватов.

Благодаря за идеите!
Тоя филм го играх преди няколко дни. Обявена 300 вата запалка, гори 2 ампера бушон, при старт. Би трябвало да я кара 1.5 А ама не. Меря 45 Ома, при 17 градуса. А ся де? Отива на към 900 вата сякаш.
Явно и тука си иска презапасяване, но горенето на запалката не е заради Кемота. Това е според мен.
preslav - майстор
Имам усещането, че става въпрос за ЛНЖ - при пуска на крушката, токът е като на късо, с прогряването на жичката, рязко пада - предполагам има някакво решение с ограничаване на пусковия ток и това трябва да го прави "инвертора". Също така предполагам, че в сегашния преходен сезон горелката пали и гаси много често, което съкращава живота на запалката.
filmatoplo - майстор
И двамата за какви запалки говорите -Керамични или тип -Нагревател :) .
calcaneus86 - напреднал
Наистина често се пали - всяка вечер да речем 20-тина пъти. Но втората запалка издържа едно палене само. Вече се чудя дали да не махна този инвертор индиректно да я включа към мрежата. Алармата за претоварване се включва само през първите 5 секунди. След това като натовареност не показва повече от 2 деления от общо 5.
calcaneus86 - напреднал
пет ное 02, 2018 8:32 amfilmatoplo написа:
И двамата за какви запалки говорите -Керамични или тип -Нагревател :) .

Прикачен файл

51BF2479-71D3-48A4-AC49-54575911D46C.jpeg
filmatoplo - майстор
Оня ден при един пуск -клиента беше свързал преди горелката Стабилизатор -меря аз напрежението на горелката и -280 волта :shock: викам бааа ко стаа тука :wink: махнах го и -226 волта :) .Един човек пали горелката през Кемот 700 в и също му свети претоварване за малко -но вече 2 м си работи -запалката керамична 300 в.
Новата на Грейко, теракотената.
Оффф, май ши бера ядове с 400 ватовия
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет ное 02, 2018 8:45 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Японска и моята е такава ,дават я за 300 вата .Такава запалка не би трябвало да гори :? -при монтажа да не опира нейде в тръбичката ,тествай я отвън . Да Грейко също е с такава .
calcaneus86 - напреднал
Ще проверя за опиране, но въпросът е дали да не махна кемота. Не знам какъв е шансът да е от него. А бихте ли ми казали дали може да проверя здрава ли е запалката с помощта на мултиметър например?

Тема "Проблем със запалка на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: