Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 04, 2018 8:56 pmfilmatoplo написа:
:? Абе като търся да са 1 литър на обем пелетите -ами много са :? кой го каза това .
Грейко бе Филме. В инструкциите го пише, в книжката демек, ма както казах- не ми харесва и ползвам окомера и секундомера.
Едно е литър да пуснеш в 20 киловатова глава, друго е в 50.
Пена, прочете ли ко писах , ма и линка, дето тряба да го попрегледаш /свързано е/, че и на хартиен носител го имаш, със сигурност.
Иначе ко убаво си ортуваме тука......!!!
-penata- - специалист
нед ное 04, 2018 9:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 04, 2018 8:56 pmfilmatoplo написа:
:? Абе като търся да са 1 литър на обем пелетите -ами много са :? кой го каза това .
Грейко бе Филме. В инструкциите го пише, в книжката демек, ма както казах- не ми харесва и ползвам окомера и секундомера.
Едно е литър да пуснеш в 20 киловатова глава, друго е в 50.
Пена, прочете ли ко писах , ма и линка, дето тряба да го попрегледаш /свързано е/, че и на хартиен носител го имаш, със сигурност.
Иначе ко убаво си ортуваме тука......!!!
Абе аз линка го видях ама нещо май по друга тема е
нед ное 04, 2018 9:21 pm-penata- написа:
....
Прав си, Пена.
От "помощи" неска и аз зех да приплясквам. Тва беше за колега как да си върже термостата на помпата.
Те ти линка от инструкциите на Грейко.
http://snt-bg.com/wp-content/uploads/20 ... greyko.pdf
Би трябвало да имаш и книжка, която също така би трябвало да си прочел или поне да знаеш, че можеш да намериш там отговор на въпросите си.
стр.24
-penata- - специалист
нед ное 04, 2018 10:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 04, 2018 9:21 pm-penata- написа:
....
Прав си, Пена.
От "помощи" неска и аз зех да приплясквам. Тва беше за колега как да си върже термостата на помпата.
Те ти линка от инструкциите на Грейко.
http://snt-bg.com/wp-content/uploads/20 ... greyko.pdf
Би трябвало да имаш и книжка, която също така би трябвало да си прочел или поне да знаеш, че можеш да намериш там отговор на въпросите си.
стр.24
Благодаря
jolobg - специалист
Аз направих дозирането по инструкцията на Грейко (за 20 кВ горелка дозата е 1 л.) и намалих измереното време с 4-5 сек, защото в камерата винаги остава пепел от предходното палене, която повишава нивото на пелетите. По-важно е да имаш сигурно покритие на отвора на запалката от това, че може да паднат няколко неизгорели пелетки в пепелника. Отваряш вратата, гледаш и преценяваш.
DimitarD - специалист
Привет на всички.
Нуждая се от съвет. Вчера реших да запаля горелката, в менюто може да се влиза, час дата може да се настройва, но не реагира на команди auto, standby.
Изключих е от захранването и е включих, проработи. След около 4 часа работа реших да е загася и отново не реагира нa standby.
Ако някой се е сблъсквал с тъкъв проблем да даде съвет как да го отстраня.
Благодаря предварително
контролера е NPBC - V3M-GR
ver 1.3/1.2
Rumen89 - специалист
вт ное 06, 2018 9:45 amDimitarD написа:
Привет на всички.
Нуждая се от съвет. Вчера реших да запаля горелката, в менюто може да се влиза, час дата може да се настройва, но не реагира на команди auto, standby.
Изключих е от захранването и е включих, проработи. След около 4 часа работа реших да е загася и отново не реагира нa standby.
Ако някой се е сблъсквал с тъкъв проблем да даде съвет как да го отстраня.
Благодаря предварително
контролера е NPBC - V3M-GR
ver 1.3/1.2
И моята го прави посъщият начин! След изключване от захранване вече се оправя проблема за кратко време. И след това отново не реагира. Ползвам стайният термостат за да я включвам в изчакване.
filmatoplo - майстор
Изкарай един кабел от платката там където е RT стаен термостат -и на кабелчето слагаш калпазанско ключе да я гасиш и палиш от там .Вместо калпазанчето -може да ползваш и 6 ампера предпазител за ключ за по тарикатско в табло ако имаш :wink: .Пак е повече от нищо :wink: горелката нека си сиди постоянно на Auto :wink: .
dani731117 - специалист
вт ное 06, 2018 8:03 pmfilmatoplo написа:
Изкарай един кабел от платката там където е RT стаен термостат -и на кабелчето слагаш калпазанско ключе да я гасиш и палиш от там .Вместо калпазанчето -може да ползваш и 6 ампера предпазител за ключ за по тарикатско в табло ако имаш :wink: .Пак е повече от нищо :wink: горелката нека си сиди постоянно на Auto :wink: .
горелката няма ли гаранция ?мисля че проблема е софтуерен.трябва да препрограмират софта на ново.
но може и да греша.това с ключето е малко грозно . все пак си дал една камара пари и да монтираш ключета ... :?
но това е мое мнение все пак.
filmatoplo - майстор
И мое , ма да реши временно проблема :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: